T-2 u stečaju treba prodati u roku godine dana

Bez autora
Sep 30 2014

Drugi najveći slovenski telekomunikacijski operater, nad kojim je sredinom rujna pokrenut postupak stečaja, poslovat će normalno još godinu dana, kada bi trebao bi biti prodan da bi se namirili njegovi vjerovnici. Takav prijedlog stečajne upraviteljice tvrtke "T-2", koja ima 170.000 korisnika, odobrio je okružni sud u Ljubljani koji je i pokrenuo stečaj. T-2 bi do kraja ove godine, u slučaju da zadrži sve korisnike, mogao ostvariti višak prihoda nad rashodima od tri milijuna eura, a u roku godine dana treba biti prodan kao cjelina, rekla je stečajna upraviteljica Danica Čuk. Tvrtka je ostala dužna 113 milijuna eura poduzećima koja su gradila njenu optičku mrežu te još 125 milijuna eura bankama koje su joj osiguravale kredite.

T-2 u stečaju treba prodati u roku godine danaDrugi najveći slovenski telekomunikacijski operater, nad kojim je sredinom rujna pokrenut postupak stečaja, poslovat će normalno još godinu dana, kada bi trebao bi biti prodan da bi se namirili njegovi vjerovnici.

Kako u utorak piše ljubljansko "Delo", takav prijedlog stečajne upraviteljice tvrtke "T-2", koja ima 170.000 korisnika, odobrio je okružni sud u Ljubljani koji je i pokrenuo stečaj. T-2 bi do kraja ove godine, u slučaju da zadrži sve korisnike, mogao ostvariti višak prihoda nad rashodima od tri milijuna eura, a u roku godine dana treba biti prodan kao cjelina, rekla je stečajna upraviteljica Danica Čuk.

Tvrtka je ostala dužna 113 milijuna eura poduzećima koja su gradila njenu optičku mrežu te još 125 milijuna eura bankama koje su joj osiguravale kredite.

Prijedlog za stečaj sudu su podnijeli Tvrtka za upravljanje potraživanjima banaka ( tzv. loša banka - DUTB), Hypo Alpe-Adria Bank i Banka Celje.

Tvrtka T 2 je zadnjih godina poslovala s blokiranim računima i bila u postupku prisilnog podmirenja dugova.

Alternativni slovenski operater bio je jedna od glavnih investicija financijskih fondova koje je prije 15-ak godina pokrenula mariborska nadbiskupija, a koji su završili u stečaju, s velikim obvezama prema bankama od kojih su dobivali kredite za širenje i gradnju telekomunikacijske infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik