Oscar za poduzetnike stigao i u Hrvatsku

Bez autora
Sep 30 2014

Ernst & Young Hrvatska (EY), jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki, od 1. listopada u Hrvatskoj pokreće najveći globalni projekt namijenjen nagrađivanju poduzetnika - EY Poduzetnik godine. Priznanje namijenjeno najuspješnijim svjetskim poduzetnicima dodjeljuje se punih 28 godina u preko 60 najrazvijenijih svjetskih zemalja koje čine 90% svjetske ekonomije. Finale svjetskog izbora za poduzetnika godine, na kojem će prvi puta sudjelovati i odabrani hrvatski poduzetnik, održat će se u lipnju 2015. godine u Monte Carlu. Prijave za kandidate otvorene su do 21. studenog i ne iziskuju nikakve troškove za kandidate, već je jedini uvjet da kandidati ispunjavanju zadane uvjete poslovne izvrsnosti. Pravo prijave imaju svi poduzetnici zaslužni za poslovni uspjeh tvrtke, s najmanje dvije godine na upravljačkoj poziciji u kontinuitetu.

Oscar za poduzetnike stigao i u HrvatskuErnst & Young Hrvatska (EY), jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki, od 1. listopada u Hrvatskoj pokreće najveći globalni projekt namijenjen nagrađivanju poduzetnika - EY Poduzetnik godine.

Priznanje namijenjeno najuspješnijim svjetskim poduzetnicima dodjeljuje se punih 28 godina u preko 60 najrazvijenijih svjetskih zemalja koje čine 90% svjetske ekonomije.

Finale svjetskog izbora za poduzetnika godine, na kojem će prvi puta sudjelovati i odabrani hrvatski poduzetnik, održat će se u lipnju 2015. godine u Monte Carlu.

Prijave za kandidate otvorene su do 21. studenog i ne iziskuju nikakve troškove za kandidate, već je jedini uvjet da kandidati ispunjavanju zadane uvjete poslovne izvrsnosti. Pravo prijave imaju svi poduzetnici zaslužni za poslovni uspjeh tvrtke, s najmanje dvije godine na upravljačkoj poziciji u kontinuitetu.

Jednako tako, isti moraju imati značajan vlasnički udio u tvrtki ili ukoliko se radi o dioničkom društvu, kandidat mora biti suvlasnik i imati status kojim je u mogućnosti utjecati na donošenje odluka i djelovanje upravnog odbora te da tvrtka ne može biti podružnica ili predstavništvo strane tvrtke.

Ono što izbor EY Poduzetnika godine razlikuje od drugih izbora je neovisni i stručni peteročlani žiri, koji će izabrati prvog hrvatskog pobjednika i domaćeg predstavnika na svjetskom okupljanju najboljih poduzetnika.

Predsjednik žirija, kojeg čine iskusni poslovni lideri koji mogu prepoznati nove lidere i njihov uspjeh te stručnjaci za poduzetništvo iz akademskog područja ili drugih područja, bit će predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

U izboru najboljih poduzetnika, koje krasi poduzetnički duh, inovativnost, strateška usmjerenost, osobni integritet te nezaobilazni financijski pokazatelji, sudjelovat će i poznati poduzetnici Nenad Bakić te Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager.

- Pokretanjem projekta EY Poduzetnik godine u Hrvatskoj, cilj je pridonijeti izgradnji boljeg poslovnog okruženja, razvoju pozitivne poduzetničke klime, nagraditi i promovirati kvalitetne i uspješne poduzetničke prakse te najuspješnijim poduzetnicima pomoći u prezentaciji njihovog poslovanja na nacionalnoj i globalnoj razini.

Sagledavajući poduzetničku klimu u Hrvatskoj i status koji u javnosti imaju hrvatski poduzetnici, shvatili smo da je svim snagama potrebno pridonijeti promjeni raspoloženja i imidža poduzetništva koje je danas prisutno u javnosti“ – istaknuo je na predstavljanju projekta Berislav Horvat, Country Managing Partner EY Hrvatska.

Dobitnik priznanja EY Poduzetnik godine bit će proglašen u Zagrebu 19. ožujka 2015. godine na gala večeri, dok će se ime pobjednika dobiti među pet prethodno izabranih i javnosti predstavljenih finalista natjecanja.

Svi zainteresirani poduzetnici više informacija o projektu EY Poduzetnik godine te mogućnostima prijave mogu saznati na internet stranici http://www.ey.com/hr/eoy ili se direktno javiti putem elektroničke pošte: poduzetnik.godine@hr.ey.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik