Vlada TK "Aidi" odobrila 37.000 KM

Bez autora
Sep 30 2014

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o odobravanju iznosa od 37.000 KM privrednom društvu Fabrika obuće "Aida" d.d. Tuzla, kao pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti. Ova sredstva bit će upotrijebljena i za izmirivanje troškova za popravku kompresorske stanice, obaveza za održavanje kombi vozila, dijela obaveza nastalih prema Nadzornom odboru i nabavku rezervnih dijelova i potrošnog materijala. Od ovog iznos bit će, također, izmirene obaveze za službena putovanja, troškovi električne i toplotne energije, vode i BH Telecoma, za izvršene knjigovodstvene usluge i izradu revizorskog izvještaja i nabavku kancelarijskog materijala. Fabrika obuće trenutno ima uposlena sva tri pogona, ali zbog niske produktivnosti i niske cijene rada nemoguće je ostvariti ostatak dohotka iz koga bi se finansirale navedene aktivnosti.

Vlada TK "Aidi" odobrila 37.000 KMVlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o odobravanju iznosa od 37.000 KM privrednom društvu Fabrika obuće "Aida" d.d. Tuzla, kao pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti.

Ova sredstva bit će upotrijebljena i za izmirivanje troškova za popravku kompresorske stanice, obaveza za održavanje kombi vozila, dijela obaveza nastalih prema Nadzornom odboru i nabavku rezervnih dijelova i potrošnog materijala.

Od ovog iznos bit će, također, izmirene obaveze za službena putovanja, troškovi električne i toplotne energije, vode i BH Telecoma, za izvršene knjigovodstvene usluge i izradu revizorskog izvještaja i nabavku kancelarijskog materijala.

Fabrika obuće trenutno ima uposlena sva tri pogona, ali zbog niske produktivnosti i niske cijene rada nemoguće je ostvariti ostatak dohotka iz koga bi se finansirale navedene aktivnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik