Otvorene nove fabrike u Adi i Senti

Bez autora
Sep 30 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi otvorili su danas u Adi novi pogon preduzeća "Livnica preciznih odlivaka", koji će proizvoditi delove za mlazne motore. Vučić je tom prilikom rekao da je Srbija otvorena za saradnju i po pitanju drugih projekata i privatizacija, i iskazao zahvalnost predstavnicima Izraela na tome što pokazuju interesovanje za privatizaciju kompanija u Srbiji. Premijer je naveo da je reč o ozbiljnoj investiciji, i potvrdio da će Srbija pomoći u ispunjenju svih planova izraelskog partnera. On je istakao da je napravljena dobra firma, koja povećava proizvodnju i profit, i izrazio nadu da se neće stati na 63 zaposlena ili na 100, koliko je planirano, već da će u njoj biti zaposleno 200 radnika i iz Ade i okoline.

Otvorene nove fabrike u Adi i SentiPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi otvorili su danas u Adi novi pogon preduzeća "Livnica preciznih odlivaka", koji će proizvoditi delove za mlazne motore.

Vučić je tom prilikom rekao da je Srbija otvorena za saradnju i po pitanju drugih projekata i privatizacija, i iskazao zahvalnost predstavnicima Izraela na tome što pokazuju interesovanje za privatizaciju kompanija u Srbiji.

Premijer je naveo da je reč o ozbiljnoj investiciji, i potvrdio da će Srbija pomoći u ispunjenju svih planova izraelskog partnera.

On je istakao da je napravljena dobra firma, koja povećava proizvodnju i profit, i izrazio nadu da se neće stati na 63 zaposlena ili na 100, koliko je planirano, već da će u njoj biti zaposleno 200 radnika i iz Ade i okoline.

Pastor je rekao da veruje u potencijal Srbije i Vojvodine, kao i u potencijal Ade.

Ako je u Adi bilo moguće realizovati ovakav projekat, biće moguće i u drugim mestima, poručio je on i izneo uverenje da će Ada, uz potencijale koje imaju to mesto i kraj, imati bolju budućnost nego sada, a otvorena fabrika pokazuje da je to moguće.

Ambasador Levi osvrnuo se na prijateljstvo i odnose dveju zemalja i naroda, uz ocenu da su ljudi, njihovo obrazovanje i posvećenost radu motor razvoja.

Verujemo u duh i budućnost Srbije, poručio je Levi i najavio da će veliko partnerstvo biti nastavljeno, s obzirom na to da je fabrika u Adi primer toga šta se može postići zajedničkim snagama Srbije i Izraela.

Kompanija "Bet Šemeš endžins LTD" iz Izraela kupila je 2003. godine staru fabriku "LPO Ada", koja je od tada povećala prodaju deset puta.

Ta kompanija odlučila je da izgradi potpuno novu fabriku za proizvodnju delova za mlazne motore za inostrano tržište.

Delovi se prave za kompanije "Erbas", "Bombardier", kao i za avione "falkon", a celokupna proizvodnja namenjena je izvozu, posebno u Nemačku, SAD i Holandiju.

U obe fabrike radi više od 60 radnika, od kojih 20 u novom pogonu, pri čemu je u narednoj godini u planu da bude zaposleno još 30 ljudi.

Vučić je danas otvorio i proizvodne pogone kompanije "Rasco-Tamp" u Senti, i tom prilikom poručio investitorima iz Hrvatske da će se Vlada Srbije potruditi da im omogući dobre uslove poslovanja, koji će dovesti do zapošljavanja većeg broja naših građana.

On je, takođe, preneo ulagačima da mogu da računaju na izvoz u zemlje EU, kao i u Rusku Federaciju, Kazahstan, Belorusiju, ali i u Tursku, sa kojima Srbija ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini.

Pastor je ocenio da je otvaranje pogona u Senti poruka investitorima iz Hrvatske, kao i svim ostalima, da o Vojvodini i Srbiji razmišljaju kao o potencijalnom investicionom području.

Predsednik uprave kompanije "Rasco-Tamp" Frane Frančević izrazio je zahvalnost na pomoći koja je toj kompaniji pružena u realizaciji ove investicije, i istakao da je fabrika napravljena nakon svega 14 meseci od donošenja odluke o tome.

Frančević je precizirao da je u prvoj fazi investicija uloženo više od dva miliona evra, a zaposleno približno 50 radnika, i poručio da je cilj da se Srbija upiše u mapu najznačajnijih proizvođača komunalne opreme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik