Podrška Svetske banke u završetku restrukturiranja preduzeća

Bez autora
Sep 30 2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke, koju su predvodili šef kancelarije te banke u Srbiji Toni Verheijen i direktor Globalne prakse za trgovinu i konkurentnost (GTCDR) Sesil Fruman.Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji, kao i spremnost da podrže završetak procesa restrukturiranja preduzeća kroz sprovođenje programa rešavanja viškova zaposlenih i redizajniranje posebnih mera za ovu kategoriju lica.

Podrška Svetske banke u završetku restrukturiranja preduzećaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa delegacijom Svetske banke, koju su predvodili šef kancelarije te banke u Srbiji Toni Verheijen i direktor Globalne prakse za trgovinu i konkurentnost (GTCDR) Sesil Fruman.

Predstavnici Svetske banke izrazili su zadovoljstvo tokom reformi koje se sprovode u Srbiji, kao i spremnost da podrže završetak procesa restrukturiranja preduzeća kroz sprovođenje programa rešavanja viškova zaposlenih i redizajniranje posebnih mera za ovu kategoriju lica.

Vulin je istakao da politika Vlade Srbije nije novo zaduživanje, osim ako to nije neophodno, i ponovio da nema prostora za dalja kreditna zaduživanja, ali da Srbija želi saradnju sa Svetskom bankom, posebno u delu ekspertske podrške koja može biti pružena našoj zemlji.

U razgovoru je zaključeno da je potrebno podržati rad na izmenama zakonodavstva u oblasti zapošljavanja, uključujući i socijalno preduzetništvo.

Takođe, istaknuto je da posebnu pažnju treba posvetiti redizajnu programa za mlade i merama koje podstiču aktivaciju svih nezaposlenih lica, a posebno korisnika socijalnih davanja.

Na sastanku je potvrđena spremnost za nastavak saradnje resornog ministarstva i Svetske banke i u narednom periodu, i to u svim oblastima iz njegove nadležnosti, pre svega kroz ekspertsku pomoć.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik