Gorenje priikuplja ponude za kupnju obveznica u visini 50 milijuna eura

Bez autora
Oct 01 2014

Slovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje od 1. do 6. listopada prikupljat će obvezujuće ponude za kupnju svojih petogodišnjih obveznica, objavio je koncern iz Velenja. Gorenje se na izdavanje obveznica kojima želi "raspršiti" svoje izvore financiranja, do sada limitirane samo na bankarske kredite, odlučilo po prvi put. Na ovaj način Gorenje želi prikupiti 50 milijuna eura. Može se uplatiti najmanje 10 obveznica po pojedinačnoj cijeni od tisuću eura. Kamatna stopa iznosi 3,85 posto godišnje i znatno je viša od kamata koje nude banke na depozite, navode u Gorenju. Slovenski koncern za obveznice jamči svojom cjelokupnom imovinom, a uplate se vrše preko financijske skupine Alta, Nove Ljubljanske banke (NLB) i Nove kreditne banke Maribor (NKBM).

Gorenje priikuplja ponude za kupnju obveznica u visini 50 milijuna euraSlovenski proizvođač kućanskih aparata Gorenje od 1. do 6. listopada prikupljat će obvezujuće ponude za kupnju svojih petogodišnjih obveznica, objavio je koncern iz Velenja.

Gorenje se na izdavanje obveznica kojima želi "raspršiti" svoje izvore financiranja, do sada limitirane samo na bankarske kredite, odlučilo po prvi put. Na ovaj način Gorenje želi prikupiti 50 milijuna eura.

Može se uplatiti najmanje 10 obveznica po pojedinačnoj cijeni od tisuću eura. Kamatna stopa iznosi 3,85 posto godišnje i znatno je viša od kamata koje nude banke na depozite, navode u Gorenju.

Slovenski koncern za obveznice jamči svojom cjelokupnom imovinom, a uplate se vrše preko financijske skupine Alta, Nove Ljubljanske banke (NLB) i Nove kreditne banke Maribor (NKBM).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik