Stiglo 4 miliona evra gondolu

Bez autora
Oct 02 2014

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da je francuskoj kompaniji "Pomagalski" uplaćeno četiri miliona evra za nabavku panoramske opreme. Oprema će povezati Zlatibor sa skijalištem Tornik. Prema njegovim rečima, ukupna vrednost opreme za gondolu je 9,75 miliona evra, a Čajetina će ostatak novca isplatiti do kraja tekuće godine. Oprema za novu gondolu uskoro stiže iz Francuske, a prvi deo je plaćen posredstvom agencije UNDP na osnovu međunarodnog sporazuma sa UN, što nas je oslobodilo troškova za PDV i carinu, naveo je Stamatović. Plan detaljne regulacije za gondolu i raspisivanje tendera za izvođača radova biće usvojen na predstojećoj sednici Skupštine, rekao je predsednik i dodao da će radovi na postavljanju početi u toku ove godine.

Stiglo 4 miliona evra gondoluPredsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je da je francuskoj kompaniji "Pomagalski" uplaćeno četiri miliona evra za nabavku panoramske opreme.

Oprema će povezati Zlatibor sa skijalištem Tornik.

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost opreme za gondolu je 9,75 miliona evra, a Čajetina će ostatak novca isplatiti do kraja tekuće godine.

"Oprema za novu gondolu uskoro stiže iz Francuske, a prvi deo je plaćen posredstvom agencije UNDP na osnovu međunarodnog sporazuma sa UN, što nas je oslobodilo troškova za PDV i carinu", naveo je Stamatović.

Plan detaljne regulacije za gondolu i raspisivanje tendera za izvođača radova biće usvojen na predstojećoj sednici Skupštine, rekao je predsednik i dodao da će radovi na postavljanju početi u toku ove godine.

Stamatović kaže da oprema košta 9,95 miliona evra, a ostatak će biti isplaćen do kraja decembra 2014. godine iz lokalne kase i kredita, ukoliko država ne pomogne.

"Završetak radova na gondoli se očekuje u decembru 2015. godine, kako je i predviđeno ugovorom, kada će ona biti stavljena u funkciju", precizirao je prvi čovek opštine Čajetina.

Inače, posle pet godina planiranja i priprema za izgradnju panoramske gondole na Zlatiboru počinje realizacija ovog kapitalnog projekta, vrednog oko 12, 5 miliona evra, koji će opštini Čajetina doneti brojne beneficije i sigurne prihode, povećanjem broja investitora i vrednosti imovine na Zlatiboru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik