Đuro Đaković: Predstavljen projekt jačanja konkurentnosti

Bez autora
Oct 02 2014

U Đuri Đakoviću predstavljena je namjera osnivanja Centra metalskih kompetencija, koji će radnicima omogućiti priznanje prethodno stečenog znanja te razvoj obrazovnih programa usklađenih sa zahtjevima industrije i tržišta. U sklopu tripartitne suradnje između sindikata, HUP-a te ministarstava rada i mirovinskog sustava i znanosti i obrazovanja, održana je prezentacija projekta koji bi trebao osnažiti konkurentnost sektora poticanjem i priznavanjem znanja radnika. Razvoj specifičnih znanja trebao bi pridonijeti visokoj razini kvalitete proizvoda. Očekujemo da ćemo na ovaj način ostvariti preduvjete za priznavanje kvalifikacija zaposlenicima s radnim iskustvom koji imaju sve potrebne kompetencije, ali nemaju formalnu diplomu. Projekt je prepoznao regionalne specifičnosti i time će podržati jačanje konkurentnosti naše kompanije na tržištu, kaže Tomislav Mazal, predsjednik Uprave slavonskobrodske tvrtke.

Đuro Đaković: Predstavljen projekt jačanja konkurentnostiU Đuri Đakoviću predstavljena je namjera osnivanja Centra metalskih kompetencija, koji će radnicima omogućiti priznanje prethodno stečenog znanja te razvoj obrazovnih programa usklađenih sa zahtjevima industrije i tržišta.

U sklopu tripartitne suradnje između sindikata, HUP-a te ministarstava rada i mirovinskog sustava i znanosti i obrazovanja, održana je prezentacija projekta koji bi trebao osnažiti konkurentnost sektora poticanjem i priznavanjem znanja radnika. Razvoj specifičnih znanja trebao bi pridonijeti visokoj razini kvalitete proizvoda.

- Očekujemo da ćemo na ovaj način ostvariti preduvjete za priznavanje kvalifikacija zaposlenicima s radnim iskustvom koji imaju sve potrebne kompetencije, ali nemaju formalnu diplomu. Projekt je prepoznao regionalne specifičnosti i time će podržati jačanje konkurentnosti naše kompanije na tržištu – kaže Tomislav Mazal, predsjednik Uprave slavonskobrodske tvrtke.

Projekt je ciljano promoviran u Brodsko-posavskoj županiji, u kojoj je metalski sektor nositelj razvoja i zaposlenosti. Međusobna suradnja uključivat će pomoć kod izrade standarda zanimanja i kvalifikacija iz fondova EU te iniciranje uvrštavanja novih zanimanja u Nacionalnu klasifikaciju prema potrebama poslodavaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik