EPS počinje trgovanje strujom u EU

Bez autora
Oct 03 2014

Osnivanjem firme "EPS Trgovanje" u Sloveniji, Elektroprivredi Srbije je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji, a EPS će prvo početi direktnu trgovinu na berzi u Mađarskoj, rečeno je danas Tanjugu u srpskoj elektroenergetskoj kompaniji. Radom "EPS Trgovanja" u Sloveniji, koja je članica EU, jačaće se pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, a biće veoma olakšana i trgovina u regionu, kažu u toj kompaniji. Time će trgovina električnom energijom biti efikasnija uz maksimizaciju profita i smanjenje troškova snabdevanja električnom energijom u Srbiji, navode u EPS-u i dodaju da slična predstavništva imaju sve elektroprivredne kompanije. Kako ističu u EPS-u, aktuelno poslovodstvo je tržišno orijentisano, naklonjeno savremenom načinu poslovanja i ostvarivanju profita u veletrgovini električnom energijom i zato je donelo odluku o osnivanju "EPS Trgovanja" u Sloveniji.

EPS počinje trgovanje strujom u EUOsnivanjem firme "EPS Trgovanje" u Sloveniji, Elektroprivredi Srbije je omogućena trgovina električnom energijom u Evropskoj uniji, a EPS će prvo početi direktnu trgovinu na berzi u Mađarskoj, rečeno je danas Tanjugu u srpskoj elektroenergetskoj kompaniji.

Radom "EPS Trgovanja" u Sloveniji, koja je članica EU, jačaće se pozicija EPS-a na regionalnom tržištu električne energije, a biće veoma olakšana i trgovina u regionu, kažu u toj kompaniji.

Time će trgovina električnom energijom biti efikasnija uz maksimizaciju profita i smanjenje troškova snabdevanja električnom energijom u Srbiji, navode u EPS-u i dodaju da slična predstavništva imaju sve elektroprivredne kompanije.

Kako ističu u EPS-u, aktuelno poslovodstvo je tržišno orijentisano, naklonjeno savremenom načinu poslovanja i ostvarivanju profita u veletrgovini električnom energijom i zato je donelo odluku o osnivanju "EPS Trgovanja" u Sloveniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik