Ugostitelji i distributeri Srbije u posjeti Plantažama

Bez autora
Oct 05 2014

Predstavnici najvažnijih Ugostiteljskih objekata i distributera vina iz Srbije (njih 180) boravilo je u posjeti kompaniji “13. Jul Plantaže. Ovom prilikom gostima je Kompanija Plantaže predstavila svoju veličinu i snagu, a sve u cilju poboljšanja pozicioniranja svojih proizvoda na tržištu Srbije i borbe protiv rastuće konkurencije. Gosti su došli organizovanim čarter letom a domaćini su ih dočekali na aerodromu Podgorica, odakle su se sa 4 autobusa prevezli najprije do Vidikovca u Ćemovskom polju, gdje su u srcu vinograda dočekani na tardicionalan crnogorski način, uz priganice, sir, med, grožđe i “Krunu”. Ovom prilikom gostima je predstaviljena i nova rakija od breskve koju su mogli premijerno degustirati i koja je izazvala njihovo veliko interesovanje. Za ovaj proizvod Plantaža, gosti su iskazali izvanredne kritike, kako po pitanju mirisa, tako i po pitanju pitkosti i prijatnog ukusa. Ugostitelji su se raspitivali o planiranoj cijeni ovog proizvoda, kao i o okvirnom terminu izlaska na tržište.

Ugostitelji i distributeri Srbije u posjeti PlantažamaPredstavnici najvažnijih Ugostiteljskih objekata i distributera vina iz  Srbije (njih 180) boravilo je u posjeti kompaniji “13. Jul Plantaže. Ovom prilikom gostima je Kompanija Plantaže predstavila svoju veličinu i snagu, a sve u cilju poboljšanja pozicioniranja svojih proizvoda na tržištu Srbije i borbe protiv rastuće konkurencije.

Gosti su došli organizovanim čarter letom  a domaćini su ih dočekali na aerodromu Podgorica, odakle su se sa 4 autobusa prevezli najprije do Vidikovca u Ćemovskom polju, gdje su u srcu vinograda dočekani na tardicionalan crnogorski način, uz priganice, sir, med, grožđe i “Krunu”.

Ovom prilikom gostima je predstaviljena i nova rakija od breskve koju su mogli premijerno degustirati i koja je izazvala njihovo veliko interesovanje. Za ovaj proizvod Plantaža, gosti su iskazali izvanredne kritike, kako po pitanju mirisa, tako i po pitanju pitkosti i prijatnog ukusa.

Ugostitelji su se raspitivali o planiranoj cijeni ovog proizvoda, kao i o okvirnom terminu izlaska na tržište.
Sa Vidikovca je sve pristutne pozdravio direktor voćarsko-vinogradarske proizvodnje Plantaža, Dušan Kankaraš, od koga su čuli i osnovne informacije o vinogradu i samom projektu „Ćemovsko polje“.

Sa Vidikovca obilazak je nastavljen posjetom podrumu Šipčanik, gdje su mogli uživati u barik vinima, upravo u ambijentu u kojem ova vina i nastaju i slaganju ovih vina sa prikladnom ponudom hrane koju su pripremili kuvari iz restorana Mareza i Jezero. Sa proizvodnjom barik vina i njihovim odležavanjem ugostitelje je upoznala direktorica proizvodnje i prerade, Biljana Knežević.

Nakon Šipčanika, nastavilo se prema podrumu „Lješko Polje“, kako bi što bolje uvidjeli razliku izmedju „novog“ i „starog“ vinskog podruma. Ovdje su, u potpuno drugačijem ambijentu gosti uživali u novim vinima Luča i Vladika koja su izazvala oduševljenje svih prisutnih, uz komentare da su ova dva vina potpuno drugačijeg stila od svega što su Plantaže do sada imale u ponudi. Sa ovim vinima prisutne je upoznala Vera Jovanović, glavni podrumar.

Nakon obilaska vinograda i podruma, sa gosti su uživali krstareći Skadarskim jezerom, uz vino, grožđe i muziku, da bi cjelodnevni program završili večerom u restoranu „Jezero“, gdje su se uz specijalitete crnogorske kuhinje, sa akcentom na autohtone ribe i sireve, služila vina Pro Anima i Pro Corde. Chardonnay Pro Anima će se na tržištu srbije naći nakon redizajniranja etikete. I ovo vino, kao i Luča i Vladika izazvalo je veliku pažnju.

Za organizovanje ove posjete gosti su na račun „Plantaža“ uputili samo riječi zahvalnosti, a veliki dio njih je obećao da će nakon ove posjete u ponudu svojih objekata uvrstiti vina Plantaža koja se do sada nisu mogla naći u njihovim vinskim kartama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik