Fond za razvoj nastavio odobravanje kredita privredi

Bez autora
Oct 05 2014

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio kredite u vrednosti od 181.500.000 dinara namenjene preduzetnicima i pravnim licima, koji se mogu koristiti za investicije i trajna obrtna sredstva, kao i za početak poslovanja (start-ap krediti). U saopštenju se navodi da su krediti odobreni na osnovu Programa za 2014. godinu, i dodaje da je Upravni odbor odobrio i 16 reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita. Istovremeno, danas je odobreno i 17 dugoročnih kredita u ukupnom iznosu od 88.510.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima. Vlada Srbije je, kako bi nastavila sa podrškom privrednim subjektima, tokom leta opredelila pet milijardi dinara za programe kreditiranja privrede u 2014. godini. Takođe, opredeljena je i milijarda dinara za privredne subjekte sa poplavljenih područja.

Fond za razvoj nastavio odobravanje kredita privrediMinistarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj na današnjoj sednici odobrio kredite u vrednosti od 181.500.000 dinara namenjene preduzetnicima i pravnim licima, koji se mogu koristiti za investicije i trajna obrtna sredstva, kao i za početak poslovanja (start-ap krediti).

U saopštenju se navodi da su krediti odobreni na osnovu Programa za 2014. godinu, i dodaje da je Upravni odbor odobrio i 16 reprograma za privredne subjekte koji imaju problem u poslovanju i vraćanju kredita.

Istovremeno, danas je odobreno i 17 dugoročnih kredita u ukupnom iznosu od 88.510.000 dinara za privredne subjekte u poplavljenim područjima.

Vlada Srbije je, kako bi nastavila sa podrškom privrednim subjektima, tokom leta opredelila pet milijardi dinara za programe kreditiranja privrede u 2014. godini.

Takođe, opredeljena je i milijarda dinara za privredne subjekte sa poplavljenih područja.

Ova sredstva su namenjena domaćoj privredi i mogu se koristiti za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti zapošljavanju.

To su rekonstrukcija postojećih ili izgradnja novih objekata, modernizacija proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima u poslu ili nezaposlenima koji se okreću preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj odobravaju se po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate.

Konkurs je otvoren tokom čitave godine, a Upravni odbor će se sastajati češće kako bi blagovremeno razmotrio sve zahteve, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik