Krajem 2014. počinje izgradnja Južnog toka u Srbiji

Srbija će krajem ove godine početi sa izgradnjom gasovoda Južni tok, izjavio je danas ambasador Srbije u Rusiji, Slavenko Terzić. Južni tok je projekat koji je ima status nacionalnog prioriteta u Srbiji. To je izuzetno važan projekat ne samo za našu zemlju, već i za druge zemlje u južnom delu Evrope. Očekujemo da će izgradnja Južnog toka početi krajem ove godine, rekao je Terzić u Moskvi, i dodao je obavešten o sumnjama Bugarske u vezi sa tim projektom. Terzić je objasnio da Bugarska čeka na rezultate vanrednih parlamentarnih izbora koji se održavaju u nedelju, i da će nakon toga doneti odluku u vezi sa Južnim tokom. Nadamo se da će biti u korist Južnog toka, dodao je Terzić. Južni tok je infrastrukturni projekat ruske kompanije Gasprom, u okviru kog je planirana izgradnja gasovoda kapaciteta od 63 milijarde kubnih metara koji će prolaziti po dnu Crnog mora do zemalja južne i centralne Evrope.

Krajem 2014. počinje izgradnja Južnog toka u SrbijiSrbija će krajem ove godine početi sa izgradnjom gasovoda Južni tok, izjavio je danas ambasador Srbije u Rusiji, Slavenko Terzić.

"Južni tok je projekat koji je ima status nacionalnog prioriteta u Srbiji. To je izuzetno važan projekat ne samo za našu zemlju, već i za druge zemlje u južnom delu Evrope. Očekujemo da će izgradnja Južnog toka početi krajem ove godine", rekao je Terzić u Moskvi, i dodao je obavešten o sumnjama Bugarske u vezi sa tim projektom, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Terzić je objasnio da Bugarska čeka na rezultate vanrednih parlamentarnih izbora koji se održavaju u nedelju, i da će nakon toga doneti odluku u vezi sa Južnim tokom.

"Nadamo se da će biti u korist Južnog toka", dodao je Terzić.

Južni tok je infrastrukturni projekat ruske kompanije Gasprom, u okviru kog je planirana izgradnja gasovoda kapaciteta od 63 milijarde kubnih metara koji će prolaziti po dnu Crnog mora do zemalja južne i centralne Evrope.

Izgradnja pomenutog gasovoda počela je krajem 2012, prve isporuke gasa bi trebalo da poteku u 2016. godini, a pun kapacitet gasovoda da bude dostignut u 2018. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik