Nema više zaštićenih, sve firme će plaćati porez

Bez autora
Oct 05 2014

Sve firme u Srbiji koje državi duguju veliki novac za porez su pod prinudnom naplatom i blokadom računa, izjavio je v.d. direktora Poreske uprave Marko Marinković. Marinković ističe da nema zaštićenih i da je došlo vreme da svi plate porez.Došlo je vreme da dužnici moraju da plate, ne nama, nego budžetu Srbije, ovoj zemlji. Shvatili su da državi mora da se da ono što joj pripada, a to je porez, istakao je Marinković.

Nema više zaštićenih, sve firme će plaćati porezSve firme u Srbiji koje državi duguju veliki novac za porez su pod prinudnom naplatom i blokadom računa, izjavio je v.d. direktora Poreske uprave Marko Marinković.

Marinković ističe da nema zaštićenih i da je došlo vreme da svi plate porez.

"Došlo je vreme da dužnici moraju da plate, ne nama, nego budžetu Srbije, ovoj zemlji. Shvatili su da državi mora da se da ono što joj pripada, a to je porez", istakao je Marinković u intervjuu za "Informer".

Marinković je rekao da je Poreska uprava u protekla dva meseca sprovela rigoroznu kontrolu kockarnica i kladionica, i u toku provere rada zbog nepravilnosti zatvorila čak 1.000 objekata, dok je podneto više stotina krivičnih prijava.

"Pre mesec dana pokrenuli smo temeljnu kontrolu svih predmeta i došli do zaključka da, na žalost, oni stoje po fiokama. Više je razloga za to - fizički je nemoguće sve postići, u pitanju je i nemar, ali i zloupotreba službenog položaja poreskih službenika zarada ostvarivanja lične i materijalne koristi, jer su određeni predmeti sklonjeni", navodi Marinković.

Ti predmeti su, kako je dodao, sklonjeni "u fioke" sa namerom da zastare.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik