Swisslion: Za pet mjeseci proizveli više od 5.000 tona hrane

Bez autora
Oct 06 2014

Nevesinjski pogon prehrambene industrije "Swisslion" od otvorenja prije pet mjeseci do sada proizveo je više od pet hiljada tona hrane. U maju je proizvedeno oko 900 tona hrane, a u septembru više od hiljadu tona, što govori da se proizvodnja stalno povećava, a takav trend očekujemo i ubuduće, rekao je Radoje Nikolić, direktor "Swissliona" Nevesinje. Naveo je da u svom proizvodnom asortimanu imaju sedam vrsta sokova, tri vrste kečapa, majonezu, marmeladu i razna alkoholna pića. Proizvodimo sokove u pakovanjima od 1,5 litara. Odnedavno smo pokrenuli i novu liniju za pakovanje kečapa i majoneze od pola kilograma i kilogram, kazao je Nikolić i dodao da ovih dana namjeravaju ponovo aktivirati i liniju za proizvodnju alkohola.

Swisslion: Za pet mjeseci proizveli više od 5.000 tona hraneNevesinjski pogon prehrambene industrije "Swisslion" od otvorenja prije pet mjeseci do sada proizveo je više od pet hiljada tona hrane.

- U maju je proizvedeno oko 900 tona hrane, a u septembru više od hiljadu tona, što govori da se proizvodnja stalno povećava, a takav trend očekujemo i ubuduće - rekao je za "Dnevni avaz" Radoje Nikolić, direktor "Swissliona" Nevesinje.

Naveo je da u svom proizvodnom asortimanu imaju sedam vrsta sokova, tri vrste kečapa, majonezu, marmeladu i razna alkoholna pića.

- Proizvodimo sokove u pakovanjima od 1,5 litara. Odnedavno smo pokrenuli i novu liniju za pakovanje kečapa i majoneze od pola kilograma i kilogram - kazao je Nikolić i dodao da ovih dana namjeravaju ponovo aktivirati i liniju za proizvodnju alkohola.

Proizvodi iz pogona ove fabrike plasiraju se na tržište zemalja bivše Jugoslavije.

- Izvozimo i u Rumuniju i nešto malo u Kanadu. U planu nam je i prodor na rusko tržište,  već uveliko radimo na tome - dodao je Nikolić.

Pogon u Nevesinju zapošljava 60 radnika, a uskoro bi, s proširenjem kapaciteta, taj broj trebao biti povećan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik