Porodične firme stub razvoja privrede

Bez autora
Oct 07 2014

Porodične firme su stub razvoja privrede, ali u BiH nije dovoljno razvijena svijest o njihovom značaju, ocijenio je Dragan Močević, predsjednik Upravnog odbora Centra za edukaciju "Pro Eduka" iz Banjaluke. Močević je naveo da jedino porodična preduzeća imaju mogućnost da ostvare nova zapošljavanja i dugoročno obezbijede rast BDP-a.Ne postoji dovoljno razvijena svijest o značaju porodičnih firmi za ekonomiju BiH, posebno ako se ima u vidu da te firme na svjetskom prosjeku stvaraju 75 odsto novih radnih mjesta, izjavio je Močević novinarima u Sarajevu pred početak okruglog stola o temi "Porodične firme - stub razvoja ekonomije FBiH".

Porodične firme stub razvoja privredePorodične firme su stub razvoja privrede, ali u BiH nije dovoljno razvijena svijest o njihovom značaju, ocijenio je Dragan Močević, predsjednik Upravnog odbora Centra za edukaciju "Pro Eduka" iz Banjaluke.

Močević je naveo da jedino porodična preduzeća imaju mogućnost da ostvare nova zapošljavanja i dugoročno obezbijede rast BDP-a.

"Ne postoji dovoljno razvijena svijest o značaju porodičnih firmi za ekonomiju BiH, posebno ako se ima u vidu da te firme na svjetskom prosjeku stvaraju 75 odsto novih radnih mjesta", izjavio je Močević novinarima u Sarajevu pred početak okruglog stola o temi "Porodične firme - stub razvoja ekonomije FBiH".

On je rekao da će na ovom skupu govoriti o izazovima pred porodičnim firmama u BiH, njihovim specifičnostima i faktorima uspjeha, te rezultatima istraživanja.

"Iako je porodični biznis izuzetno važna oblast u svim svjetskim ekonomijama i tema kojoj se pristupa veoma ozbiljno, u našim uslovima do sada nije data adekvatna pažnja porodičnim kompanijama", naglasio je Močević.

O marketingu, kao važnom segmentu poslovanja svake kompanije, govoriće predstavnik Menadžment centra Turske Bernd Papenkort, koji će prezentovati specijalnu ponudu za učešće na međunarodnoj marketinškoj konferenciji u Istanbulu 4. decembra.

On je naveo da je namjera da uvežu poslovnu zajednicu u BiH u mrežu Menadžment centra Turske.

Na današnjem okruglom stolu učestvuju vlasnici kompanija iz različitih oblasti. Skup su organizovale Poslovne novine iz Sarajeva u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH.

U Sarajevu će na proljeće biti održan Treći poslovni forum "Porodične firme u FBiH - stub razvoja ekonomije FBiH" u organizaciji "Pro Eduka" i Poslovnih novina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik