Ring Srbija - takmičenje startapova za mlade preduzetnike

Bez autora
Oct 07 2014

Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus centrom za preduzetništvo, Gradom Beogradom i Privrednom komorom Srbije - Biro za preduzetništvo mladih ove godine po prvi put organizuje takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta "Get in the Ring".Reč je takmičenju startapova za mlade preduzetnike koji već šest godina vodi Erasmus Centar za preduzetništvo u Holandiji, a vremenom je preraslo granice lokalnog i postalo globalno.

Ring Srbija - takmičenje startapova za mlade preduzetnikeUdruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus centrom za preduzetništvo, Gradom Beogradom i Privrednom komorom Srbije (PKS) - Biro za preduzetništvo mladih ove godine po prvi put organizuje takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta "Get in the Ring".

Kako se navodi u saopštenju PKS, reč je takmičenju startapova za mlade preduzetnike koji već šest godina vodi Erasmus Centar za preduzetništvo u Holandiji, a vremenom je preraslo granice lokalnog i postalo globalno. Projekat podržava mlade preduzetnike u pronalaženju sredstava za rast svojih kompanija i održava se u bokserskom ringu gde se startapovi međusobno takmiče po različitim kategorijama svog biznisa (marketing, proizvodnja, finansije, itd.) sve dok se ne dođe do dvoje finalista.

U saradnji sa Upravom grada Beograda, deset finalista koji će se predstaviti 15. oktobra u Skupštini grada dobiće prostor u Biznis inkubatoru Udruženja mladih privrednika Srbije sa ciljem da umrežavanjem i mentorstvom ubrzo postanu brzo rastuće kompanije i najbolji ambasadori preduzetništva u Srbiji.

Najbolji srpski startap predstavljaće Srbiju na regionalnom takmičenju u Sofiji, a pobednik regionalnog takmičenja braniće boje svoje zemlje u Roterdamu u Holandiji gde će se nadmetati za nagradu vrednu milion evra.

Na Konferenciji za medije u PKS na kojoj je predstavljeno takmičenje učestvovali su prof. Aleksandar Gračanac, koordinator Odbora i Foruma MSPP PKS, Dragoljub Petronijević, član gradskog Veća Grada Beograda, a predstavili su se i članovi Udruženja mladih privrednika Srbije, kao primeri dobre biznis prakse u Srbiji: kompanije "Dimis", "Candy Universe", "Travel boutique" i "Olea". Mladi preduzetnici iz ovih kompanija poslali su poruku drugim mladim ljudima da treba verovati u svoje snove, biti uporan i vredno raditi na tome da se oni ostvare, stoji u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik