Zavarovalnica Triglav ponovo s odličnim kreditnim rejtingom

Bez autora
Oct 08 2014

Rejting agencija A.M. Best je Zavarovalnici Triglav, za vrijeme redovnog godišnjeg pregleda, ponovo potvrdila kreditni rejting finansijske snage "A-" (odličan) i kreditni rejting kreditne sposobnosti izdavača "a-" (odličan). Kreditni rejtinzi izražavaju čvrstu, riziku prilagođenu adekvatnost kapitala, dobre poslovne rezultate i vodeći položaj u branši na slovenačkom tržištu. Rejting agencija A.M. Best je Zavarovalnici Triglav podigla outlook na srednji rok iz stabilnog u pozitivni. Argument agencije za ovaj rejting je, da je poboljšanje outlooka rezultat konstantnog uspešnog poslovanja društva i pored teških uslova na tržištu osiguranja u Sloveniji.

Zavarovalnica Triglav ponovo s odličnim kreditnim rejtingomRejting agencija A.M. Best je Zavarovalnici Triglav, za vrijeme redovnog godišnjeg pregleda, ponovo potvrdila kreditni rejting finansijske snage "A-" (odličan) i kreditni rejting kreditne sposobnosti izdavača "a-" (odličan). Kreditni rejtinzi izražavaju čvrstu, riziku prilagođenu adekvatnost kapitala, dobre poslovne rezultate i vodeći položaj u branši na slovenačkom tržištu.

Rejting agencija A.M. Best je Zavarovalnici Triglav podigla outlook na srednji rok iz stabilnog u pozitivni. Argument agencije za ovaj rejting je, da je poboljšanje outlooka rezultat konstantnog uspešnog poslovanja društva i pored teških uslova na tržištu osiguranja u Sloveniji. Na tržištima jugoistočne Evrope Grupa (u okviru koje posluje i crnogorsko Lovćen osiguranje A.D.) nastavlja jačanje svoje već prepoznatljive robne marke i sprovodi zacrtane aktivnosti za dalji rast. U saglasnosti sa strateškim ciljevima, djelovanje Triglav grupe je do 2017. godine usmjereno u osnovnu djelatnost osiguranja, s naglaskom na profitabilnost i bezbjednost poslovanja te daljnjem promišljenom porastu i razvoju.

Rejting agencija A.M. Best potvrdila je jednako odlične kreditne rejtinge i zavisnom preduzeću Pozavarovalnici Triglav Re i tako potvrdila ulogu i djelovanje ovog reosiguravajućeg društva u sprovođenju strateških ciljeva Triglav grupe. Bonitetne ocjene imaju stabilnu prognozu na srednji rok.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik