Cepter i Kostić u trci za kupovinu banja

Bez autora
Oct 09 2014

Brojne strane kompanije i domaći biznismeni ušli u trku za kupovinu bolnica u srpskim banjama. Među zainteresovanima su i Miodrag Kostić, Petar Matijević i Filip Cepter. Ponude za kupovinu srpskih banja, koje slove za najvredniju imovinu u Srbiji, slale su kompanije iz Rusije, Nemačke, Kine, Kipra, kao i domaće firme, građani i biznismeni. Matijević je, prema saznanjima Tanjuga, poslao pisma o zainteresovanosti za dve specijalne bolnice - "Čigota" na Zlatiboru i "Zavod" - Termal Vrdnik. Za prvu od tih banja u trci je, između ostalih i sa ruskom kompanijom "Mad Service Plus", kao i s nemačkom "EES Group GmbH", dok je za drugu konkurencija domaćih biznismena veća. Za specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Zavod", utrkuju se naime i Filip Cepter, odnosno njegova kompanija "Zepter international", kao i "MK Grup" Miodraga Kostića...

Brojne strane kompanije i domaći biznismeni ušli u trku za kupovinu bolnica u srpskim banjama. Među zainteresovanima su i Miodrag Kostić, Petar Matijević i Filip Cepter.

Ponude za kupovinu srpskih banja, koje slove za najvredniju imovinu u Srbiji, slale su kompanije iz Rusije, Nemačke, Kine, Kipra, kao i domaće firme, građani i biznismeni.

Matijević je, prema saznanjima Tanjuga, poslao pisma o zainteresovanosti za dve specijalne bolnice - "Čigota" na Zlatiboru i "Zavod" - Termal Vrdnik.

Za prvu od tih banja u trci je, između ostalih i sa ruskom kompanijom "Mad Service Plus", kao i s nemačkom "EES Group GmbH", dok je za drugu konkurencija domaćih biznismena veća.

Za specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Zavod", utrkuju se naime i Filip Cepter, odnosno njegova kompanija "Zepter international", kao i "MK Grup" Miodraga Kostića.

Ova bolnica, bila je, kako Tanjug saznaje, zanimljiva i nemačkoj "EES grupi", a pismo o zainteresovanosti poslali su i Kinezi, odnosno kineska kompanija "Dr Dong SA".

Nemačka "EES grupa" zainteresovana je, prema saznanjima Tanjuga, za Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška banja", Matarušku i Bogutovačku banju, zatim za Specijalnu bolnicu "Vranjska Banja", Specijalnu bolnicu "Zlatar", Specijalnu bolnicu "Sokobanja", te Specijalnu bolnicu "Ribarska banja", kao i za specijalne bolnice za rehabilitaciju – "Merkur" u Vrnjačkoj banji, Koviljači i Niškoj banji.

Mataruška i Bogutovačka banja privukle su, između ostalih i slovenački  "Goražd Klemenčić", kao i nekoliko pojedinaca iz Srbije koji nude strateško partnerstvo.

Za Specijalnu bolnicu "Vranjska Banja" zainteresovana je slovenačka kompanija, ali i "ZM Global Invest Limited" sa Kipra i Konzorcijum radnika iz Srbije, crnogorski "Montenegro Metropolis Media",… nemački "Modus Pflegeprojekt" poslao je pismo o zainteresovanosti za Specijalnu bolnicu "Bujanovac".

Nemački "EES grup" i kineski "Dr Dong SA" su u trci za sokobanjsku bolnicu, ali su obe firme zainteresovane i za onu u Ribarskoj banji, kao i za specijalnu bolnicu u Banji Koviljači.

Zanimljivo je da je za sve specijalne bolnice i rehabilitacione centre sa spiska Agenciji za privatizaciju pisma o zainteresovanosti slao i Miloš Paunović, kao fizičko lice, koji je u svim slučajevima predlagao kao model privatizacije strateško partnerstvo kroz dokapitalizaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik