Porast kredita datih stanovništvu

Bez autora
Oct 14 2014

Ukupni krediti u Bosni i Hercegovini za osam mjeseci ove godine iznosili su 16,7 milijardi KM i veći su za 3,5 posto u odnosu na isti period prošle godine. Najveće učešće u ukupnim kreditima imaju krediti plasirani sektoru nefinansijskih preduzeća (49,4 posto) i krediti plasirani sektoru stanovništva (44 posto).Krediti stanovništvu, u spomenutom periodu, bilježe rast od šest posto , dok kreditni plasmani nefinansijskim preduzećima imaju rast tek od 0,1 posto, pokazuju podaci Direkcije za ekonomsko planiranje BiH.

Porast kredita datih stanovništvuUkupni krediti u Bosni i Hercegovini za osam mjeseci ove godine iznosili su 16,7 milijardi KM i veći su za 3,5 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najveće učešće u ukupnim kreditima imaju krediti plasirani sektoru nefinansijskih preduzeća (49,4 posto) i krediti plasirani sektoru stanovništva (44 posto).
 
Krediti stanovništvu, u spomenutom periodu, bilježe rast od šest posto , dok kreditni plasmani nefinansijskim preduzećima imaju rast tek od 0,1 posto, pokazuju podaci Direkcije za ekonomsko planiranje BiH.
 
Značajan rast od 15,8 posto bilježe krediti plasirani svim nivoima vlada u BiH, dok krediti plasirani ostalim sektorima stagniraju (-0,1 posto)

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik