Grad Beograd nastavlja da podržava mlade preduzetnike

Bez autora
Oct 15 2014

Dragomir Petronijević, član Gradskog veća prisustvovao je danas u Starom dvoru takmičenju „Ring Srbija”, koje se organizuje u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR).Takmičenje su pratili i Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, Vesna Ivić, član Gradskog veća, Slavko Gak i Dragoljub Kočović, sekretar i zamenik sekretara za sport i omladinu.

Grad Beograd nastavlja da podržava mlade preduzetnikeDragomir Petronijević, član Gradskog veća prisustvovao je danas u Starom dvoru takmičenju „Ring Srbija”, koje se organizuje u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR). Takmičenje su pratili i Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada, Vesna Ivić, član Gradskog veća, Slavko Gak i Dragoljub Kočović, sekretar i zamenik sekretara za sport i omladinu.

Pre dva i po meseca smo obećali da ćemo napraviti sistem sa jasno definisasnim pravilima i daćemo podržati mlade preduzetnike, a upravo to sada i radimo. Pred nama je deset polufialista, deset najboljih start ap preduzeća Beograda koji će se takmičiti za prvo mesto i samim tim se kvalifikovati sa reggionalno takmičenje u Sofiji. Ako se tamo piokažu kao dobri ići će na međunarodno takmičenje u Roterdam gde je nagrada za prvo mesto milion evra. Međunarodni žiri je među 300 prijavljenih preduzeća izabrao ovih deset i oni će dobiti šansu i da uđu u „inkubator” grada Beograda da razvijaju svoje preduzeće čime otvaramo 40 radnih mesta u privatnom sektoru. U budućnosti ćemo otbvoriti još četiri inkubatora, gde će biti zastupljeno sve, od IT industrije do poljoprivrede. Želimo da mladi ljudi ostanu u Srbiji, a po mogućnosti da stvorimo priliku onima koji su već otišli da se vrate i doprinesu ekonomskom razvitku Srbije, rekao je Petronijević.

Seretarijat za sport i omladinu i Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Eramus centrom za preduzetništvo u Holandiji, ove godine po prvi put u Srbiji organizuju takmičenje „Ring Srbija“ koje ima za cilj da pomogne mladim preduzetnicima da kroz mentorstvo, umrežavanje i lakši pristup neophodnim finansijskim sredstvima postanu brzorastuće kompanije. Srbija je jedna među pedeset zemalja koja ima priliku da pošalje svog predstavnika u Roterdam, na finalno takmičenje, koje će se održati 21. novembra, tokom Svetske nedelje preduzetništva. Među više od 2.000 mladih preduzetnika na globalnom nivou, samo najboljih 8 će se nadmetati za glavnu nagradu u vrednosti od milion evra. GITR predstavlja najveću globalnu platformu za obećavajuća „startup“ preduzeća za prikupljanje finansijskih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik