Smanjen broj radnika na crno

Bez autora
Oct 15 2014

Inspekcija rada Ministarstva za rad je nakon inspekcijske kontrole 63 gradilišta donela dva rešenja o zabrani rada i podnela pet prekršajnih prijava. Doneto je i 28 rešenja kojima je naloženo otklanjanje nedostataka, saopštilo je Ministarstvo rada.U saopštenju se navodi i da je uočeno drastično smanjenje broja neprijavljenih radnika u građevinarstvu nego u prethodnom periodu, što po oceni Ministarstva, ukazuje na pozitivne efekte kontinuiranih inspekcijskih akcija na gradilištima širom zemlje.

Smanjen broj radnika na crnoInspekcija rada Ministarstva za rad je nakon inspekcijske kontrole 63 gradilišta donela dva rešenja o zabrani rada i podnela pet prekršajnih prijava.

Doneto je i 28 rešenja kojima je naloženo otklanjanje nedostataka, saopštilo je Ministarstvo rada.

U saopštenju se navodi i da je uočeno drastično smanjenje broja neprijavljenih radnika u građevinarstvu nego u prethodnom periodu, što po oceni Ministarstva, ukazuje na pozitivne efekte kontinuiranih inspekcijskih akcija na gradilištima širom zemlje.

Kako se precizira, nadzorom je obuhvaćeno 675 radno angažovanih lica, od kojih je devet radilo "na crno", i to na izgradnji Koridora 10 u blizini Dimitrovgrada i Bele Palanke.

U saopštenju se navodi da je nešto više nepravilnosti uočeno u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Te nepravilnosti većinom su se odnosile na izmene i dopune akta o proceni rizika, osposobljavanje zaposlenih za bezbedan i zdrav rad, propisane preglede i ispitivanje opreme za rad, kao i neupućivanje zaposlenih koji rade na radnim mestima sa povećanim rizikom na periodične lekarske preglede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik