Tko će biti prvi hrvatski poduzetnik koji će u Monte Carlu odmjeriti snage s najuspješnijim svjetskim poduzetnicima?

Bez autora
Oct 16 2014

Monte Carlo, grad glamura i uspjeha, od 3. do 7. lipnja 2015. godine po 15. puta će ugostiti najuspješnije svjetske poduzetnike na jednom mjestu. Naime, upravo je ovaj europski grad odabran za domaćina finala svjetskog programa EY Poduzetnika godine. Ova nagrada za najuspješnije poduzetnike, jedinstvena je takvog tipa u svijetu. Stoga ne čudi kako nagradu mnogi nazivaju Oscarom za poduzetnike. Čitavi projekt osmišljen je i pokrenut u SAD-u prije 28 godina, a osnivač mu je EY kao jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki. Nagrada predstavlja jedinstveno priznanje viziji, mašti i postignuću inovativnih poduzetnika čiji proizvodi i usluge razvijaju gospodarstva i stvaraju radna mjesta.

Tko će biti prvi hrvatski poduzetnik koji će u Monte Carlu odmjeriti snage s najuspješnijim svjetskim poduzetnicima?Monte Carlo, grad glamura i uspjeha, od 3. do 7. lipnja 2015. godine po 15. puta će ugostiti najuspješnije svjetske poduzetnike na jednom mjestu. Naime, upravo je ovaj europski grad odabran za domaćina finala svjetskog programa EY Poduzetnika godine.

Ova nagrada za najuspješnije poduzetnike, jedinstvena je takvog tipa u svijetu. Stoga ne čudi kako nagradu mnogi nazivaju Oscarom za poduzetnike. Čitavi projekt osmišljen je i pokrenut u SAD-u prije 28 godina, a osnivač mu je EY kao jedna od najvećih svjetskih revizorsko-konzultantskih tvrtki. Nagrada predstavlja jedinstveno priznanje viziji, mašti i postignuću inovativnih poduzetnika čiji proizvodi i usluge razvijaju gospodarstva i stvaraju radna mjesta.

Prilika hrvatskim poduzetnicima

Nagrada koja se danas dodjeljuje u preko 60 država diljem svijeta, od ove godine pokrenuta je i u Hrvatskoj. Svi zainteresirani domaći poduzetnici imaju priliku prijaviti se do 21. studenog te se tako uključiti u utrku za hrvatskog EY Poduzetnika godine i osigurati mjesto među najboljim svjetskim poduzetnicima koji će se naći u Monte Carlu. Uz prestižnu titulu najuspješnijeg hrvatskog poduzetnika, izgradnju novih i proširenje postojećih poslovnih odnosa, pobjednik će o trošku organizatora prisustvovati završnom događanju te se naći u konkurenciji za EY Svjetskog poduzetnika godine.

Kako do Monte Carla?

Nakon uspješne prijave, besplatna za sve sudionike, a u kojoj se od kandidata jedino zahtjeva popunjavanje prijavnog obrasca te izdvajanje vremena za sastanak s predstavnicima tvrtke EY kako bi se dodatno upoznali s njihovim poslovanjem, izbor najboljeg prepušta se nezavisnom žiriju. Upravo je neovisni i stručni peteročlani žiri ono što izbor EY Poduzetnika godine razlikuje od drugih izbora. O izboru prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine tako će odlučivati žiri kojemu se na čelu nalazi predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Svi članovi žirija iskusni su poslovni lideri te stručnjaci za poduzetništvo. Tako će najuspješnijeg poduzetnika, uz predsjednika žirija, birati poduzetnici Nenad Bakić te Saša Cvetojević, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager. Dobitnik priznanja EY Poduzetnik godine bit će proglašen u Zagrebu 19. ožujka 2015. godine na gala večeri.

Tko ih čeka u Monte Carlu?

Završnica programa EY Poduzetnika godine i ovog puta odvijat će se u Monte Carlu, koji će 15. godinu za redom na jednome mjestu okupiti poduzetničku svjetsku elitu. U pet dana prepunih događanja, pobjednici nacionalnih izbora imat će priliku izmijeniti vlastita iskustva, sklopiti nova poznanstva i poslovne odnose, sudjelovati na brojnim panelima te izlaganjima svjetski poznatih poduzetnika, kreativaca i istaknutih javnih osoba. Proteklih godina događanje su uveličale i osobe poput Kofija Annana, Marthe Stewart i Sir Alexa Fergusona. Vrhunac događanja ipak je proglašenje novog EY Svjetskog Poduzetnika godine, koji će biti izabran među preko 60 poduzetnika koji su proglašeni najboljima u svojim zemljama, a među kojim će se po prvi puta naći i hrvatski EY Poduzetnik godine.

Detaljne informacije o projektu EY Poduzetnik godine te mogućnostima prijave potražite na internet stranici http://www.ey.com/hr/eoy ili se direktno javite putem elektroničke pošte: poduzetnik.godine@hr.ey.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik