Slaba tražnja za državnim zapisima

Bez autora
Oct 16 2014

Uprava za javni dug Srbije prodala je danas na aukciji 29,4 odsto ponuđenih tromesečnih državnih zapisa ukupne vrednosti 881 milion dinara. Te dužničke hartije prodate su po stopi prinosa od 6,7 odsto godišnje, a na naplatu dospevaju 15. januara 2015. godine.Potražnja za obveznicama iznosila je jednu milijardu dinara, što je 33,7 odsto obima ponuđene emisije od ukupno tri milijarde dinara. Naredna aukcija državnih hartija od vrednosti zakazana je za 21. oktobar kada će na prodaju biti ponuđene desetogodišnje obveznice ukupne vrednosti 10 milijardi dinara.

Slaba tražnja za državnim zapisimaUprava za javni dug Srbije prodala je danas na aukciji 29,4 odsto ponuđenih tromesečnih državnih zapisa ukupne vrednosti 881 milion dinara.

Te dužničke hartije prodate su po stopi prinosa od 6,7 odsto godišnje, a na naplatu dospevaju 15. januara 2015. godine.

Potražnja za obveznicama iznosila je jednu milijardu dinara, što je 33,7 odsto obima ponuđene emisije od ukupno tri milijarde dinara.

Naredna aukcija državnih hartija od vrednosti zakazana je za 21. oktobar kada će na prodaju biti ponuđene desetogodišnje obveznice ukupne vrednosti 10 milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik