Skijaški centar Pohorje potonuo u stečaj

Bez autora
Oct 19 2014

Nad tvrtkom koja upravlja hotelima i skijalištima na Pohorju kod Maribora u četvrtak je zbog financijskih gubitaka uveden stečajni postupak, pa je dovedeno u pitanje djelovanje tog zimskog skijaškog centra koji svake sezone posjeti i mnogo Hrvata. Sportski centar Pohorje trebao bi samo za pripremu zimske sezone dobiti odmah 250.000 eura, ali i osigurati tekuća sredstva za normalno poslovanje i isplatu zaostalih plaća zaposlenima. Još uvijek je moguće da dijelovi tvrtke počnu raditi i budu spremni za zimsku sezonu, ocijenila je u četvrtak direktorica tvrtke Barbara Vtič Vraničar. Sportski centar Pohorje zabilježio je u 8 mjeseci ove godine 4 milijuna čistog gubitka i nije mogao poslovati bez dokapitalizacije koja nije osigurana, pa je stečaj bio jedini izlaz iz višemjesečne agonije. Dio imovine tvrtke za koji se računa da može poslovati s dobitkom, poput hotela, preuzela je tzv. loša banka, državna ustanova koja upravlja nenaplativim kreditima komercijalnih banaka.

Skijaški centar Pohorje potonuo u stečajNad tvrtkom koja upravlja hotelima i skijalištima na Pohorju kod Maribora u četvrtak je zbog financijskih gubitaka uveden stečajni postupak, pa je dovedeno u pitanje djelovanje tog zimskog skijaškog centra koji svake sezone posjeti i mnogo Hrvata.

Sportski centar Pohorje trebao bi samo za pripremu zimske sezone dobiti odmah 250.000 eura, ali i osigurati tekuća sredstva za normalno poslovanje i isplatu zaostalih plaća zaposlenima.

Još uvijek je moguće da dijelovi tvrtke počnu raditi i budu spremni za zimsku sezonu, ocijenila je u četvrtak direktorica tvrtke Barbara Vtič Vraničar.

Sportski centar Pohorje zabilježio je u 8 mjeseci ove godine 4 milijuna čistog gubitka i nije mogao poslovati bez dokapitalizacije koja nije osigurana, pa je stečaj bio jedini izlaz iz višemjesečne agonije. Dio imovine tvrtke za koji se računa da može poslovati s dobitkom, poput hotela, preuzela je tzv. loša banka, državna ustanova koja upravlja nenaplativim kreditima komercijalnih banaka.

Rješenje za sportski centar Pohorje pokušava se naći i na lokalnoj razini, pa će uskoro izvanrednu sjednicu o tome imati i skupština općine Maribor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik