Rovinj turistički prvak godine

Bez autora
Oct 19 2014

Rovinj je turistički prvak godine i najbolja velika destinacija na Jadranu, na kontinentu je to Varaždin, dok je tenisač Marin Čilić dobitnik priznanja za promociju Hrvatske u svijetu, objavljeno je u Opatiji na svečanosti dodjele godišnjih turističkih nagrada, čime su završili Dani hrvatskog turizma (DHT). Te nagrade tradicionalno nakon završetka sezone i nakon akcija ocjenjivanja na DHT-u najboljima u turizmu u raznim kategorijama dodjeljuju Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koji su s Ministarstvom turizma i organizatori DHT-a. Turističko naselje Zaton dobitnik je nagrada za najbolju plažu te za kamp godine, najbolji hotel je rovinjski Monte Mulini, najbolja velika marina Punat, a mala Olive Island Marina iz Sutomišćice. Najbolji mali hotel na kontinentu je Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, na Jadranu je to The Pucić Palace Hotel u Dubrovniku, dok je dubrovački hotel Excelsior dobio posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu.

Rovinj turistički prvak godineRovinj je turistički prvak godine i najbolja velika destinacija na Jadranu, na kontinentu je to Varaždin, dok je tenisač Marin Čilić dobitnik priznanja za promociju Hrvatske u svijetu, objavljeno je u Opatiji na svečanosti dodjele godišnjih turističkih nagrada, čime su završili Dani hrvatskog turizma (DHT).

Te nagrade tradicionalno nakon završetka sezone i nakon akcija ocjenjivanja na DHT-u najboljima u turizmu u raznim kategorijama dodjeljuju Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK), koji su s Ministarstvom turizma i organizatori DHT-a.

Turističko naselje Zaton dobitnik je nagrada za najbolju plažu te za kamp godine, najbolji hotel je rovinjski Monte Mulini, najbolja velika marina Punat, a mala Olive Island Marina iz Sutomišćice.

Najbolji mali hotel na kontinentu je Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, na Jadranu je to The Pucić Palace Hotel u Dubrovniku, dok je dubrovački hotel Excelsior dobio posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu. Najboljom ruralnom plažom na Jadranu proglašena je Srebrena na Visu, najbolja urbana plaža na Jadranu je Sunčana Uvala - Veli Žal s Malog Lošinja, a plaža Turističko naselje Zaton najbolja je resort plaža.

Također, objavljeni su najbolji djelatnici godine u turizmu. Prvi put HTZ je dodijelio i nagrade za kulturnu atrakciju godine Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku, za turistički događaj godine manifestaciji Red Bull Air Race u Rovinju te za inovaciju godine pulskoj instalaciji Svijetleći divovi.

Milanović: Turizam je velika šansa za Hrvatsku

Turizam je velika šansa za Hrvatsku, od toga možemo dobro živjeti i bolje upoznati sebe, poručio je premijer Zoran Milanović na svečanoj dodjeli godišnjih turističkih nagrada u Opatiji, čime su završili ovogodišnji dvodnevni Dani hrvatskog turizma (DHT).

Čestitajući Rovinju i svim drugima nagrađenima za najbolja ostvarenja u turizmu ove godine, Milanović je rekao kako prije 10-15 godina važnost turizma nije shvaćao ozbiljno, a sada zna da je Hrvatska ovisna o turizmu i da je to naša velika šansa. Iznoseći na svečanosti pred više od tisuću i pol okupljenih turističkih djelatnika i njihovih gostiju neka razmišljanja o turizmu, poručio je i da se u turizmu kao i u neki drugim stvarima trebamo više samopoštovati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik