Imlek: U toku oktobra počinjemo sa izvozom sira u Rusiju

Bez autora
Oct 19 2014

Kompanija Imlek dobila je izvoznu dozvolu i u toku meseca počeće sa izvozom sira u Rusiju, saopštila je danas ta kompanija. Imlek će na rusko tržište izvoziti oko 300 tona belog sira mesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu. Pun kapacitet izvoza u Rusiju biće ostvaren nakon dva-tri meseca, kada se i tamošnji potrošači naviknu na Imlekov sir, navodi se u saopštenju. Izvoz u Rusiju ni u kom slučaju neće se negativno odraziti na količine koje Imlek plasira na domaće tržište, jer namera kompanije Imlek jeste da se kroz izvoz i pozicioniranje na ruskom tržištu trajno podignu količine sirovog mleka koje se proizvedu u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Imlek: U toku oktobra počinjemo sa izvozom sira u RusijuKompanija Imlek dobila je izvoznu dozvolu i u toku meseca počeće sa izvozom sira u Rusiju, saopštila je danas ta kompanija.

Imlek će na rusko tržište izvoziti oko 300 tona belog sira mesečno, što je duplo veća količina od one koje se plasira na tržište Srbije u istom periodu.

Pun kapacitet izvoza u Rusiju biće ostvaren nakon dva-tri meseca, kada se i tamošnji potrošači naviknu na Imlekov sir, navodi se u saopštenju.

Izvoz u Rusiju ni u kom slučaju neće se negativno odraziti na količine koje Imlek plasira na domaće tržište, jer namera kompanije Imlek jeste da se kroz izvoz i pozicioniranje na ruskom tržištu trajno podignu količine sirovog mleka koje se proizvedu u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Kompanija Imlek upozorava da bi pozitivne tendencije u izvozu mogle da budu ugrožene eventualnom odlukom Vlade Srbije o smanjenju premije za mleko.

- Takva odluka učinila bi nemogućim izvoz u Rusiju, ali bi ugrozila i domaće tržište. Upravo iz tog razloga, Imlek očekuje da premije za mleko ostanu na istom nivou kao sada - navodi se u saopštenju Imleka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik