Tuš zatvara trgovine u BiH

Bez autora
Oct 20 2014

Slovenski trgovački lanac Tuš koji u BiH posluje od 2006. godine odlučio je zatvoriti sve prodajne objekte u BiH, potvrdila je u ponedjeljak u elektronskom pismu koje su prenijeli BiH mediji uprava Tuša za BiH. Zatvaranjem prodavaonica Tuša bez posla će ostati 550 radnika, a u teškom su položaju i Tuševi dobavljači u toj zemlji. Oni su u izjavi prosvjedovali zbog navoda Tuševe uprave koja zatvaranje tumači teškom poslovnom situacijom, nestabilnim okruženjem i padom kupovne moći u BiH, posebno nakon ovogodišnjih katastrofalnih poplava. Uprava Tuša navela je da u ponedjeljak otvara formalne postupke za "zatvaranje svih prodavaonica u BiH", a da su na to bili primorani zbog okolnosti te da nisu naišli niti na razumijevanje dobavljača koji im nisu dopustili produženje rokova plaćanja.

Tuš zatvara trgovine u BiHSlovenski trgovački lanac Tuš koji u BiH posluje od 2006. godine odlučio je zatvoriti sve prodajne objekte u BiH, potvrdila je u ponedjeljak u elektronskom pismu koje su prenijeli BiH mediji uprava Tuša za BiH.

Kako prenose lokalni mediji, zatvaranjem prodavaonica Tuša bez posla će ostati 550 radnika, a u teškom su položaju i Tuševi dobavljači u toj zemlji.

Oni su u izjavi prosvjedovali zbog navoda Tuševe uprave koja zatvaranje tumači teškom poslovnom situacijom, nestabilnim okruženjem i padom kupovne moći u BiH, posebno nakon ovogodišnjih katastrofalnih poplava.

Uprava Tuša navela je da u ponedjeljak otvara formalne postupke za "zatvaranje svih prodavaonica u BiH", a da su na to bili primorani zbog okolnosti te da nisu naišli niti na razumijevanje dobavljača koji im nisu dopustili produženje rokova plaćanja.

"Zbog svega navedenog poduzeće se suočavalo s velikim izazovima u poslovanju i na kraju odlučilo zatvoriti prodavnice", objasnila je odluku uprava Tuša.

Tvrtka Tuš, čiji je osnivač nekad najbogatiji Slovenac Mirko Tuš iz Celja u Sloveniji, i dalje je jedna od jačih trgovinskih kompanija, ali je financijski opterećuju kreditne obveze iz prošlosti, kad je ulazila u veliku ekspanziju u Sloveniji i na susjednim tržištima u regiji.

Kako su prije nekoliko dana objavili slovenski mediji, tvrtka Tuš je prije nekoliko dana zato prodala svog operatera mobilne telefonije Tušmobil i to beogradskoj United grupi, vlasniku SBB kabelskog operatera u Srbiji. Navodno je pri tome postigla prodajnu cijenu od 120 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik