Počela proizvodnja u Boksitima

Bez autora
Oct 20 2014

Proizvodnja u nikšićkim Rudnicima boksita počela je jutros na rudokopu Zagrad, a angažovano je oko 100 radnika. Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović kazao je da je proizvodnju pokrenula i uposlila radnike, kompanija Neksan sa kojom bi ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na tri mjeseca trebalo da bude potpisan za dan, dva, jer su sve odredbe usaglašene. Početkom novembra očekuje se i isplata dijela zarade čiji će iznos zavisiti od proizvodnog učinka. Počeli su da rade i zaposleni u upravnoj zgradi, a oni koji nijesu radno angažovani primaće minimalnu zaradu od 240 eura, rekao je Bojanović. Ulazak Neksana u Boksite, kako je kazao, omogućiće predstavnicima radnika da u naredna tri mjeseca okončaju pregovore sa ministarstvima ekonomije i rada i socijalnog staranja o rješenju osnovnih zahtjeva.

Počela proizvodnja u BoksitimaProizvodnja u nikšićkim Rudnicima boksita počela je jutros na rudokopu Zagrad, a angažovano je oko 100 radnika.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović kazao je agenciji Mina-biznis da je proizvodnju pokrenula i uposlila radnike, kompanija Neksan sa kojom bi ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na tri mjeseca trebalo da bude potpisan za dan, dva, jer su sve odredbe usaglašene.

“Početkom novembra očekuje se i isplata dijela zarade čiji će iznos zavisiti od proizvodnog učinka. Počeli su da rade i zaposleni u upravnoj zgradi, a oni koji nijesu radno angažovani primaće minimalnu zaradu od 240 eura”, rekao je Bojanović.

Ulazak Neksana u Boksite, kako je kazao, omogućiće predstavnicima radnika da u naredna tri mjeseca okončaju pregovore sa ministarstvima ekonomije i rada i socijalnog staranja o rješenju osnovnih zahtjeva.

“Nadamo se da će konačno biti riješeni problemi koji traju još od 2009. godine, a odnose se na povezivanje staža, dugovanja prema radnicima i socijalni program za koji je krajnje vrijeme da bude realizovan. Isplatom otpremnina iz Boksita bi otišao jedan broj radnika čime bi se omogućilo preostalima da primaju veće zarade”, naveo je Bojanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik