Najveća bruto zarada 121.800 eura

Bez autora
Oct 20 2014

Najveća bruto zarada u ovoj godini do sredine oktobra, prema podacima Poreske uprave, iznosila je 121,8 hiljada eura i isplaćena je u djelatnosti razrade građevinskih projekata. Direktor Poreske uprave, Milan Lakićević, korigovao je podatak koji je ranije saopšteno iz te državne institucije, da je prošle godine najveće mjesečno primanje iznosilo 197.000 eura. Ovaj iznos se odnosi na bruto zaradu ostvarenu u jednom mjesecu u prošloj godini, a ne na redovno mjesečno primanje. Pošto se pomenuti iznos pojavljuje u samo jednom mjesecu može se zaključiti da se ne radi o stalnoj zaradi zaposlenog, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom vidu mjesečnog primanja, rekao je Lakićević.

Najveća bruto zarada 121.800 euraNajveća bruto zarada u ovoj godini do sredine oktobra, prema podacima Poreske uprave, iznosila je 121,8 hiljada eura i isplaćena je u djelatnosti razrade građevinskih projekata.

Direktor Poreske uprave, Milan Lakićević, korigovao je podatak koji je ranije saopšteno iz te državne institucije, da je prošle godine najveće mjesečno primanje iznosilo 197.000 eura.

"Ovaj iznos se odnosi na bruto zaradu ostvarenu u jednom mjesecu u prošloj godini, a ne na redovno mjesečno primanje. Pošto se pomenuti iznos pojavljuje u samo jednom mjesecu može se zaključiti da se ne radi o stalnoj zaradi zaposlenog, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom vidu mjesečnog primanja", rekao je Lakićević Pobjedi.

On je saopštio da je prošle godine bruto naplata poreza i dopinosa iznosila 942,14 miliona eura i da je bila šest odsto veća u odnosu na plan. Bruto naplata poreza na dohodak građana iznosila je 127,16 miliona, a doprinosa za socijalno osiguranje 401,68 miliona eura.

Lakićević je ocijenio da je ovakav rezultat ostvaren zahvaljujući aktivnostima uprave i Ministarstva finansija na suzbijanju sive ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik