Indijski privrednici zainteresirani za ulaganja u Banju Luku

Bez autora
Oct 20 2014

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i ambasador Indije u BiH Malay Mishra razgovarali su danas o mogućnostima saradnje u oblasti privrede i kulture. Zadovoljan sam saradnjom Indije i BiH, a mislim da je došlo vrijeme da više pažnje posvetimo saradnji sa Republikom Srpskom i Banjom Lukom i nadam se uspješnoj saradnji, rekao je indijski ambasador nakon sastanka. Gavranović je podsjetio da je Indija već prisutna u RS-u i BiH preko preduzeća „Mital“ čije je sjedište u Prijedoru te da postoji interesovanje za moguća ulaganja u banjalučku privredu, kao i za ostvarivanje saradnje u oblasti kulture. Indijski ambasador se interesovao za naše razvojne planove i resurse kojima raspoložemo i dogovorili smo da dostavimo precizne podatke, kako bi ih on predstavio zainteresovanim subjektima iz njegove zemlje. Također, ambasador je najavio i mogućnost da počnemo kulturnu saradnju, a prvi korak u tom pravcu bio bi uvrštavanje nekog od njima značajnih događaja u naš gradski kalendar kulturnih manifestacija, objasnio je Gavranović.

Indijski privrednici zainteresirani za ulaganja u Banju LukuGradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović i ambasador Indije u BiH Malay Mishra razgovarali su danas o mogućnostima saradnje u oblasti privrede i kulture.

- Zadovoljan sam saradnjom Indije i BiH, a mislim da je došlo vrijeme da više pažnje posvetimo saradnji sa Republikom Srpskom i Banjom Lukom i nadam se uspješnoj saradnji – rekao je indijski ambasador nakon sastanka.
 
Gavranović je podsjetio da je Indija već prisutna u RS-u i BiH preko preduzeća „Mital“ čije je sjedište u Prijedoru te da postoji interesovanje za moguća ulaganja u banjalučku privredu, kao i za ostvarivanje saradnje u oblasti kulture.
 
- Indijski ambasador se interesovao za naše razvojne planove i resurse kojima raspoložemo i dogovorili smo da dostavimo precizne podatke, kako bi ih on predstavio zainteresovanim subjektima iz njegove zemlje. Također, ambasador je najavio i mogućnost da počnemo kulturnu saradnju, a prvi korak u tom pravcu bio bi uvrštavanje nekog od njima značajnih događaja u naš gradski kalendar kulturnih manifestacija – objasnio je Gavranović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik