Počeli pregovori o koncesiji za deo Koridora 11

Bez autora
Oct 20 2014

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da su danas počeli pregovori o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje dela autoputa E-763 od Beograda do Požege.U saopštenju se navodi da su održana dva odvojena radna sastanka sa dve kineske kompanije koje su prošle predkvalifikacioni postupak – "Čajna roud end bridž korporejšn" (China Road and Bridge Corporation) i "Šandong hajspid grup“ (Shandong Hi-speed group).

Počeli pregovori o koncesiji za deo Koridora 11Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da su danas počeli pregovori o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje dela autoputa E-763 od Beograda do Požege.

U saopštenju se navodi da su održana dva odvojena radna sastanka sa dve kineske kompanije koje su prošle predkvalifikacioni postupak – "Čajna roud end bridž korporejšn" (China Road and Bridge Corporation) i "Šandong hajspid grup“ (Shandong Hi-speed group).

Predmet koncesije je izgradnja i održavanje dela Koridora 11 od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara, i od Preljine do Požege u dužini od 30,9 kilometara, kao i upravljanje, održavanje i korišćenje deonica od Obrenovca do Preljine, u dužini od 103 kilometra.

Na odvojenim sastancima, stručni tim koji čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i drugih relevantnih državnih institucija, predstavio je kineskim kompanijama projekte i proceduru izbora koncesionara i odgovarao na njihova pitanja.

Pregovori sa kineskim kompanijama biće nastavljeni razgovorima o tehničkim, pravnim i finansijskim aspektima posla, koji će biti tema narednih sastanaka.

Prema okvirnom rasporedu za sprovođenje postupka, rok za podnošenje konačnih ponuda je 15. decembar 2014. godine, a ugovor o koncesiji trebalo bi da bude potpisan do kraja marta 2015. godine, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik