Dokapitaliziran Mercator, Agrokorov vlasnički udio povećan na 88,10%

Bez autora
Oct 21 2014

Dioničari Mercatora u utorak su na izvanrednoj skupštini potvrdili prijedlog koncerna Agrokor kao većinskog vlasnika da se njegov kredit Mercatoru od 200 milijuna eura za konsolidaciju poslovanja pretvori u vlasnički kapital. Direktor Mercatora Toni Balažič izjavio je novinarima nakon skupštine dioničara da je velikom većinom prihvaćena predložena dokapitalizacija Mercatora za 200 milijuna eura, čime je Agrokor svoje vlasništvo u Mercatoru povećao na 88,10 posto posto. Balažič se dotaknuo i tempa planiranih postupaka integracije poslovanja Mercatora i Konzuma. Najavio je da će djelatnost Konzumove maloprodajne djelatnosti u Srbiji biti uklopljena u Mercatorovu mrežu do sredine idućeg mjeseca, dok će do kraja ovog mjeseca Konzum preuzeti dosadašnje Mercatorove trgovine u BiH.

Dokapitaliziran Mercator, Agrokorov vlasnički udio povećan na 88,10%Dioničari Mercatora u utorak su na izvanrednoj skupštini potvrdili prijedlog koncerna Agrokor kao većinskog vlasnika da se njegov kredit Mercatoru od 200 milijuna eura za konsolidaciju poslovanja pretvori u vlasnički kapital.

Direktor Mercatora Toni Balažič izjavio je novinarima nakon skupštine dioničara da je velikom većinom prihvaćena predložena dokapitalizacija Mercatora za 200 milijuna eura, čime je Agrokor svoje vlasništvo u Mercatoru povećao na 88,10 posto posto.

Balažič se dotaknuo i tempa planiranih postupaka integracije poslovanja Mercatora i Konzuma.

Najavio je da će djelatnost Konzumove maloprodajne djelatnosti u Srbiji biti uklopljena u Mercatorovu mrežu do sredine idućeg mjeseca, dok će do kraja ovog mjeseca Konzum preuzeti dosadašnje Mercatorove trgovine u BiH.

Balažič je rekao da očekuje mnogo od sinergijskih učinaka poslovnog povezivanja dviju mreža, te da u Mercatoru u samoj Sloveniji neće biti otpuštanja zaposlenih.

No, morat će se nastaviti racionalizacija poslovanja na svim razinama kako bi se povećala njegova konkurentnost na slovenskom tržištu, rekao je Balažič novinarima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik