Budva: Gradi se šest novih hotela

Bez autora
Oct 22 2014

Vlasnici šest novih hotela koji će uskoro biti izgrađeni u metropoli turizma biće Starobudvani. Za pet novih hotela u toku je procedura dobijanja dozvola, a jedan se već gradi. Starobudvanska porodica, Ivanović, sinovi nekadašnjeg gradonačelnika Budve, pokojnog Miroslava Ivanovića i, osnivači firme INC, zatražili su izdavanje građevinske dozvole za gradnju luksuznog hotela sa 4 zvjezdice, na mjestu kultunog budvanskog kafea „Hemingvej" u samom starogradskom jezgru. Umjesto Hemingveja gradiće arhitektonski prelijep hotel, koji će svojim izgledom podsjećati na duh starih vremena. Zahtjeve za izdavanje građevinske dozvole, podnijeli su i Starobudvanin Milo Božović, inače dugogodišnji prvi čovjek Nove srpske demokratije. Njegova porodica je vlasnik najatraktivnijeg zemljišnog kompleksa uz samu obalu, naspram otvorenih šankova „Paris" i „Trokadero", i on tu namjerava da gradi hotel.

Budva: Gradi se šest novih hotelaVlasnici šest novih hotela koji će uskoro biti izgrađeni u metropoli turizma biće Starobudvani. Za pet novih hotela u toku je procedura dobijanja dozvola, a jedan se već gradi.

Starobudvanska porodica, Ivanović, sinovi nekadašnjeg gradonačelnika Budve, pokojnog Miroslava Ivanovića i, osnivači firme INC, zatražili su izdavanje građevinske dozvole za gradnju luksuznog hotela sa 4 zvjezdice, na mjestu kultunog budvanskog kafea „Hemingvej" u samom starogradskom jezgru, pišu Vijesti.

Umjesto Hemingveja gradiće arhitektonski prelijep hotel, koji će svojim izgledom podsjećati na duh starih vremena.

Zahtjeve za izdavanje građevinske dozvole, podnijeli su i Starobudvanin Milo Božović, inače dugogodišnji prvi čovjek Nove srpske demokratije. Njegova porodica je vlasnik najatraktivnijeg zemljišnog kompleksa uz samu obalu, naspram otvorenih šankova „Paris" i „Trokadero", i on tu namjerava da gradi hotel.

I Starobudvanin Nebojša Petković, čija je porodica vlasnik atraktivnih parcela na samoj pjeni od mora, takođe namjerava da gradi hotel visoke kategorije, koji će imati slične gabarite.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma, izdalo je Božoviću i Petkoviću Urbanističko tehničke uslove, prvi papir u proceduri dobij an ja građevinske dozvole.

Na samo sto metara dalje, pored apart kompleksa „Tre canne", predstavnici porodice Filotić, dobili su građevinsku dozvolu te započeli gradnju hotelskog kompleksa.

Radove na izgradnji luksuznog malog hotela u naselju Gospoština na samoj Jadranskoj magistrali, privodi i kraju dugogodišnji ugostitelj Đuro Tičić.

Satrobudvanske porodice, njih šest, odlučile su da svoj novac, umjesto u stanove i kondo hotele, investiraju u šest novih hotela koji neće devastirati prostor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik