Litra benzina jeftinija za čak 30 lipa, a dizela za 22 lipe

Bez autora
Oct 22 2014

Cijene naftnih derivata drastično su pale. Litra Eurosupera 95 u srijedu je na većini benzinskih postaja snižena začak 30 lipa i sada stoji 10,16 kuna. Prema informacijama portala cijenegoriva.info to je najniža cijena te vrste goriva od početka godine i najveći pad od travnja 2013. godine. Isto tako, litra Eurosupera 95 čak je za kunu jeftinija nego početkom srpnja ove godine. Svi vozači koji koriste Eurodizel također imaju velikog razloga za veselje. Litra te vrste goriva u srijedu je pala za 22 lipe i sada stoji 9,64 kune. To je ujedno i najniža cijena litre Eurodizela od liberalizacije tržišta naftnih derivata sredinom veljače, a ujedno je i najveći pad od početka listopada prošle godine.

Litra benzina jeftinija za čak 30 lipa, a dizela za 22 lipeCijene naftnih derivata drastično su pale. Litra Eurosupera 95 u srijedu je na većini benzinskih postaja snižena začak 30 lipa i sada stoji 10,16 kuna.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info to je najniža cijena te vrste goriva od početka godine i najveći pad od travnja 2013. godine. Isto tako, litra Eurosupera 95 čak je za kunu jeftinija nego početkom srpnja ove godine.

Svi vozači koji koriste Eurodizel također imaju velikog razloga za veselje. Litra te vrste goriva u srijedu je pala za 22 lipe i sada stoji 9,64 kune. To je ujedno i najniža cijena litre Eurodizela od liberalizacije tržišta naftnih derivata sredinom veljače, a ujedno je i najveći pad od početka listopada prošle godine.

Analizirajući kretanje cijena naftnih derivata u Hrvatskoj i na svjetskim tržištima, ovakav pad cijena bio je očekivan s obzirom na to da je barel nafte drastično pao u posljednjih nekoliko tjedana. O kakvom je padu riječ pokazuje i podatak da vozači plaćaju 50 lipa jeftiniji benzin nego prijedva tjedna.

To znači da za jedan tank od 50 litara sada izdvajaju 25 kuna manje. Vozači koji toče Eurozidel sada za jedan tank od 50 litara plaćaju 19 kuna manje nego prije dva tjedna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik