Promovisan brend "Made in Banat"

Bez autora
Oct 22 2014

Milivoje Miletić, v.d. predsednika Privredne komore Srbije, otvorio je 4. Privrednu izložbu u Pančevu i izrazio podršku regionalnom brendiranju, kome je posvećena ovogodišnja manifestacija.Regionalna privredna komora Pančeva, koja je organizator izložbe zajedno sa Gradom Pančevom i Vladom AP Vojvodine, partner je komorama i lokalnim samoupravama rumunskog dela Banata na projektu Evropske unije za stvaranje novog brenda Made in Banat. Pored partnera na ovom projektu, privredna manifestacija u Pančevu okupila je preduzetnike i komore iz drugih delova Srbije.

Najbolji proizvodi iz BanataMilivoje Miletić, v.d. predsednika Privredne komore Srbije (PKS), otvorio je 4. Privrednu izložbu u Pančevu i izrazio podršku regionalnom brendiranju, kome je posvećena ovogodišnja manifestacija. Regionalna privredna komora Pančeva, koja je organizator izložbe zajedno sa Gradom Pančevom i Vladom AP Vojvodine, partner je  komorama i lokalnim samoupravama rumunskog dela Banata na projektu Evropske unije za stvaranje novog brenda Made in Banat.
 
Pored partnera na ovom projektu, privredna manifestacija u Pančevu okupila je preduzetnike i komore iz drugih delova Srbije. Otvarajući izložbu, Milivoje Miletić je istakao upornost preduzetnika i ukazao na još uvek prisutna ograničenja u njihovom poslovanju. Pozvao ih je da preko strukovnih udruženja i komora, institucionalno formulišu predloge za rešavanje problema. Uveren sam da zbog izostanka važnih sistemskih i strukturnih promena i reformi sada imamo ogromnu neravnotežu između prihoda i rashoda. Ta neravnoteža je prisutna u državi, na makro nivou, ali i u domaćinstvima, rekao je Miletić i ukazao da je povećanje obima proizvodnje jedino moguće rešenje.
 
Kako je saopšteno iz PKS, Miletić je podsetio da u Pančevu probleme imaju i veliki privredni subjekti, ali je na osnovu nedavne posete Petrohemiji i Azotari, izrazio uverenje da su „njihovi problemi rešivi“. On je ukazao i na nisku konkurentnost, što ne može biti rešeno bez investicija. Ali čak tri četvrtine dosadašnjih investicija slilo se u nerazmenljive sektore, a nova vrednost i nova radna mesta stvaraju se u realnoj ekonomiji, koja generiše razmenljive proizvode, zaključio je Miletić. Vršilac dužnosti predsednika PKS rekao je i da udruženja privrednika u Srbiji žele da se modernizuju, kako bi mogla adekvatno da zastupaju interese malih preduzetnika, kao i da je u vezi sa tim razgovarao sa predstavnicima komora iz Nemačke, koje su snažne institucije i ravnopravan sagovornik donosiocima odluka.
 
Na svečanom otvaranju privredne izložbe predsednik Regionalne privredne komore Pančevo Dragan Bosilj govorio je o dugoj i bogatoj istoriji privređivanja u Pančevu, gde je prva privredna izložba održana još 1905. godine, sa 800 učesnika u četiri tematska paviljona: poljoprivreda, industrija, zanatstvo i ribarstvo. Bosilj je izrazio nameru da se sledeće godine velikom privrednom manifestacijom obeleži 110 godišnjica tog događaja.
 
U prvom kvartalu sledeće godine u Pančevu bi, prema rečima gradonačelnika, trebalo da bude otvorena i slobodna zona, kako bi se privukli novi investitori.
 
Nakon svečanog otvaranja, v.d. predsednika PKS Milivoje Miletić obišao je štandove i razgovarao sa izlagačima na 4. Privrednoj izložbi u Pančevu, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik