Srbija strateški ekonomski partner mađarskim privrednicima

Bez autora
Oct 22 2014

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Stevanović razgovarao je danas sa delegacijom Mađarsko-srpskog poslovnog saveta o mogućnostima i pravcima ekonomske saradnje. Stevanović je predstavnicima najvećih mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji preneo da je Vlada Srbije usvajanjem reformskih zakona poslala jasan signal stranim investitorima. Srbija je u ovom trenutku najbolje mesto za investiranje u regionu, poručio je državni sekretar i podsetio na Sporazum o bescarinskoj trgovinskoj razmeni koji Srbija ima sa Ruskom Federacijom, ali i na političku stabilnost i podsticajnu poresku politiku. Predstavnici Mađarsko-srpskog poslovnog saveta izneli su stavove mađarskih privrednika kojima je Srbija, kako su više puta naglasili, strateški ekonomski partner.

Srbija strateški ekonomski partner mađarskim privrednicimaDržavni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Stevanović razgovarao je danas sa delegacijom Mađarsko-srpskog poslovnog saveta o mogućnostima i pravcima ekonomske saradnje.

Stevanović je predstavnicima najvećih mađarskih kompanija koje posluju u Srbiji preneo da je Vlada Srbije usvajanjem reformskih zakona poslala jasan signal stranim investitorima.

Srbija je u ovom trenutku najbolje mesto za investiranje u regionu, poručio je državni sekretar i podsetio na Sporazum o bescarinskoj trgovinskoj razmeni koji Srbija ima sa Ruskom Federacijom, ali i na političku stabilnost i podsticajnu poresku politiku.

Predstavnici Mađarsko-srpskog poslovnog saveta izneli su stavove mađarskih privrednika kojima je Srbija, kako su više puta naglasili, strateški ekonomski partner.

Oni su se naročito interesovali za preduzeća koja se nalaze u procesu privatizacije, kao i za infrastrukturne projekte, posebno u oblasti energetike i saobraćaja, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik