U Lepetanima će se graditi mini olimpijski centar

Bez autora
Oct 23 2014

Crnogorski olimpijski komitet i Opština Tivat voljni su da se na lokalitetu bivše kasarne u Lepetanima izgradi mini olimpijski centar. Tivatski gradonačelnik Ivan Novosel i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Bošković održali su radni sastanak sa predsjednikom COK- a Dušanom Simonovićem, kome je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić. Tokom razgovora navedeno je da bi mini olimpijski centar činilo niz objekata: fudbalski stadion, atletska i trim staza, višenamjenska sportska sala, prostor za borilačke sportove, kuglana, hala za boćanje, hotel, parking prostor i svi neophodni sadržaji koji idu uz takav centar.

U Lepetanima će se graditi mini olimpijski centarCrnogorski olimpijski komitet i Opština Tivat voljni su da se na lokalitetu bivše kasarne u Lepetanima izgradi mini olimpijski centar.

Tivatski gradonačelnik Ivan Novosel i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Bošković održali su radni sastanak sa predsjednikom COK- a Dušanom Simonovićem, kome je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić.

Tokom razgovora navedeno je da bi mini olimpijski centar činilo niz objekata: fudbalski stadion, atletska i trim staza, višenamjenska sportska sala, prostor za borilačke sportove, kuglana, hala za boćanje, hotel, parking prostor i svi neophodni sadržaji koji idu uz takav centar.

„Cilj nam je da se prostor bivše kasarne privede namjeni i da se izgradi olimpijsko selo, što je ranije definisano u dogovru sa Vladom Crne Gore, Vojskom CG, Ministarstvom odbrane i COK- om. Vojska nema potrebu za daljom valorizacijom tog prostora i mi smo našli za shodno da to valorizujemo na način da projektujemo sporstke sadržaje. Opština je pristupila izradi urbanističkog prostora 'Kasarna- Lepetane', nakon čega slijede javna i rasprava u lokalnom parlamentu", kazao je Novosel.

„Interes COK- a je da se na prostoru bivše kasarne razvija sport, sportski turizam i da to mini olimpijsko selo služi sportistima za pripreme. Najbolje rješenje bilo bi da se projekat realizuje u partnerskom odnosu sa Opštinom, o čemu će se razgovarati u narednom periodu u tivatskoj, a, možda, i u Skupštini Crne Gore", kazao je predsjednik COK- a, Dušano Simonović.

Po riječima Novosela, o modalitetima realizacije projekta razgovaraće se u narednom periodu. „To je ozbiljan projekat koji zahtijeva i vrijeme i ozbiljna finansijska sredstva, a u njegovu realizaciju treba uključiti više subjekata, jer Opština nema finansijski kapacitet da sama isfinansira takav jedan projekat, pa će biti potrebno potražiti strateškog partnera ili naći neki drugog model za valorizaciju tog prostora", kazao je Novosel.

Sa idejom za izgradnju mini olimpisjkog centra krenulo se i u Kolašinu, kazao je predsjednik COK- a, a realizacija dva projekta povezana je i sa namjerom naše zemlje da se kandiduje za organizaciju Igara malih zemalja Evrope 2019. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik