SBB preuzima preostale akcije BBM-a

Bez autora
Oct 23 2014

Kompanija Slovenia Broadband objavila je odluku o preuzimanju preostalih akcija podgoričkog preduzeća Broadband Montenegro (BBM) sa pravom glasa, u kojem sada ima oko 64 odsto vlasništva. Slovenia Broadband, sa sjedištem u Luksemburgu, je 17. oktobra stekla ukupno 44,57 miliona akcija BBM-a u ime regionalnog kablovskog operatora Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže (SBB), kojeg kontroliše američka kompanija Kohlberg Kravis Roberts. U skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava i drugim mjerodavnim propisima, a imajući u vidu da smo stekli preko 30 odsto akcija BBM-a, preduzećemo sve radnje koje su neophodne i korisne radi sprovođenja postupka preuzimanja preostalih akcija sa pravom glasa, naveli su iz Slovenia Broadband-a.

SBB preuzima preostale akcije BBM-aKompanija Slovenia Broadband objavila je odluku o preuzimanju preostalih akcija podgoričkog preduzeća Broadband Montenegro (BBM) sa pravom glasa, u kojem sada ima oko 64 odsto vlasništva.

Slovenia Broadband, sa sjedištem u Luksemburgu, je 17. oktobra stekla ukupno 44,57 miliona akcija BBM-a u ime regionalnog kablovskog operatora Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže (SBB), kojeg kontroliše američka kompanija Kohlberg Kravis Roberts.

“U skladu sa Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava i drugim mjerodavnim propisima, a imajući u vidu da smo stekli preko 30 odsto akcija BBM-a, preduzećemo sve radnje koje su neophodne i korisne radi sprovođenja postupka preuzimanja preostalih akcija sa pravom glasa”, naveli su iz Slovenia Broadband-a.

Kontrolni paket od 49,4 odsto akcija BBM-a prodat je na Montenegroberzi za 2,47 miliona eura.

Na berzi je kroz nekoliko transakcija prodato 34,57 miliona akcija BBM-a po prosječnoj cijeni od 7,15 centi. Formalni kupac u ime SBB-a je firma Slovenia Broadband, koja je ranije bila treći po veličini akcionar sa 14,29 odsto akcija. SBB sada kontroliše oko 64 odsto akcija BBM-a.

Akcije BBM-a prodali su Jovan Gordijan, 21,42 odsto, Bela Čeprnjak, 14,28 odsto, zatvoreni investicioni fond Eurofond, 13,99 odsto i otvoreni investicioni fond Eurofond, 0,29 odsto.

Podgorička firma Comersa posjeduje 35,7 odsto akcija BBM-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik