Španske kompanije zainteresovane za ulaganje u srpsku poljoprivredu

Bez autora
Oct 23 2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković i otpravnik poslova Ambasade Kraljevine Španije u Srbiji Injigo Ramires de Aro Valdes razgovarali su danas o saradnji dveju zemalja u oblasti stočarstva. Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti sistema za navodnjavanje i po pitanju sistema otpadnih voda, što je oblast u kojoj Španija ima velike kapacitete. Takođe, najavljeno je i zajedničko učešće Srbije i Španije u tvining projektima, kao i apliciranje za dobijanje sredstava iz evropskih fondova. Valdes je u razgovoru potvrdio interesovanje kompanija iz Španije za ulaganje sredstava u navedene oblasti, i ponovio spremnost te zemlje da pruži pomoć Srbiji na putu evropskih integracija i pregovora o pristupanju EU, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Španske kompanije zainteresovane za ulaganje u srpsku poljoprivreduMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković i otpravnik poslova Ambasade Kraljevine Španije u Srbiji Injigo Ramires de Aro Valdes razgovarali su danas o saradnji dveju zemalja u oblasti stočarstva.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti sistema za navodnjavanje i po pitanju sistema otpadnih voda, što je oblast u kojoj Španija ima velike kapacitete.

Takođe, najavljeno je i zajedničko učešće Srbije i Španije u tvining projektima, kao i apliciranje za dobijanje sredstava iz evropskih fondova.

Valdes je u razgovoru potvrdio interesovanje kompanija iz Španije za ulaganje sredstava u navedene oblasti, i ponovio spremnost te zemlje da pruži pomoć Srbiji na putu evropskih integracija i pregovora o pristupanju EU, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik