Modernizacija dispečerskog centra „Železnica Srbije”

Bez autora
Oct 23 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas u Moskvi da će do kraja godine početi razgovori sa stručnjacima Ruskih državnih železnica (RŽD) o modernizaciji dispečerskog centra „Železnica Srbije”. Mihajlović je nakon sastanka sa predsednikom Ruskih državnih železnica (RŽD) Vladimirom Jakunjinom navela da dispečerski centar tog preduzeća omogućava uvid ne samo u kretanje vozova, već i u sve druge podatke, kao što su broj putnika i količina robe. Ona je navela da je danas posetila dispečerski centar Ruskih državnih železnica, i ukazala na to da je cilj da „Železnice Srbije“ dobiju jedan takav moderan centar. Mihajlović je, na marginama Druge međunarodne konferencije o železničkim tarifama u Moskvi, razgovarala i sa ministrom saobraćaja Rusije Maksimom Sokolovim, sa kojim je postigla dogovor o tome da se poveća broj dozvola za drumske prevoznike.

Modernizacija dispečerskog centra „Železnica Srbije”Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas u Moskvi da će do kraja godine početi razgovori sa stručnjacima Ruskih državnih železnica (RŽD) o modernizaciji dispečerskog centra „Železnica Srbije”.

Mihajlović je nakon sastanka sa predsednikom Ruskih državnih železnica (RŽD) Vladimirom Jakunjinom navela da dispečerski centar tog preduzeća omogućava uvid ne samo u kretanje vozova, već i u sve druge podatke, kao što su broj putnika i količina robe.

Ona je navela da je danas posetila dispečerski centar Ruskih državnih železnica, i ukazala na to da je cilj da „Železnice Srbije“ dobiju jedan takav moderan centar.

Mihajlović je, na marginama Druge međunarodne konferencije o železničkim tarifama u Moskvi, razgovarala i sa ministrom saobraćaja Rusije Maksimom Sokolovim, sa kojim je postigla dogovor o tome da se poveća broj dozvola za drumske prevoznike.

Ona je ocenila da su te dozvole veoma značajne za naše prevoznike, jer u Srbiji 10.000 porodica živi od prevoza robe i putnika na relaciji između Rusije i Srbije.

Očekujem da će broj bilateralno-tranzitnih dozvola svakako biti povećan, a dogovorili smo se i da na sednici Mešovitog komiteta za drumski saobraćaj razgovaramo o tome kako možemo zajedno da iskoristimo mogućnosti koje nudi povećani obim razmene roba i usluga između Rusije i Srbije, istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, saradnja između ministarstava saobraćaja Srbije i Rusije efikasnija je nego ikada ranije, pri čemu je značajno ubrzana realizacija ruskog kredita za revitalizaciju naših železnica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik