Izgradnja fabrike u okviru Petrohemije

Potpisivanje ugovora o izradi plana detaljne regulacije za fabriku polipropilena u HIP-Petrohemiji, predstavlja prvi korak ka izgradnji te fabrike i ova investicija je ključna za opstanak kompanije, saopšteno je danas iz pančevačke hemijske industrije. Ugovor su potpisali predstavnici HIP-Petrohemije i Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva. Novac za pripremu planske i projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike je odvojen u okviru aktivnosti Vlade Srbije, usmerenih na stabilizaciju poslovanja i privatizaciju Petrohemije, i u skladu sa Sporazumom o saradnji te kompanije i NIS-a.

Izgradnja fabrike u okviru PetrohemijePotpisivanje ugovora o izradi plana detaljne regulacije za fabriku polipropilena u HIP-Petrohemiji, predstavlja prvi korak ka izgradnji te fabrike i ova investicija je ključna za opstanak kompanije, saopšteno je danas iz pančevačke hemijske industrije.

Ugovor su potpisali predstavnici HIP-Petrohemije i Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva.

Novac za pripremu planske i projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike je odvojen u okviru aktivnosti Vlade Srbije, usmerenih na stabilizaciju poslovanja i privatizaciju Petrohemije, i u skladu sa Sporazumom o saradnji te kompanije i NIS-a.

"Potpisivanje ugovora je od velikog je značaja za nas, budući da je izgradnja fabrike polipropilena predviđena Strategijom razvoja HIP-Petrohemije 2014-2030, i to je ključna investicija za opstanak i dalji razvoj kompanije", navedeno je u saopštenju.

Izgradnjom fabrike polipropilena, investicione vrednosti 120 miliona evra, Petrohemija bi unapredila komercijalnu valorizaciju proizvoda, izašla iz zone poslovnih gubitaka, povećala izvozni potencijal i doprinela razvoju privrede na nacionalnom i lokalnom nivou.

Prva faza projekta obuhvata izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju nove fabrike u okviru koje su, pored Plana detaljne regulacije, predviđeni i izbor licence, studija opravdanosti sa idejnim projektom i studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

Kako je navedeno, HIP-Petrohemija pozdravlja najave Vlade Srbije da će strateško rešenje za tu firmu biti pronađeno do kraja godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik