Gedžet broji kalorije

Bez autora
Oct 23 2014

Tržište uređaja koje prati fizičke aktivnosti postaje sve veće. Jedan od novih gedžeta kod nas je Fitbit One. Ovo je nosivi uređaj kompanije „Fitbit“ namenjen onima koji žele da aktivno prate svoje dnevne aktivnosti, od hodanja i količine unetih kalorija do aktivnih treninga i koliko ste spavali.Fitbit One je mali, lagani uređaj koji se lako kači na odeću ili određene delove tela. Može da stane u džep i da bude neprimetan ili se može nositi oko ruke kao narukvica. Za merenje količine sna potrebno je koristiti posebnu narukvicu koja ne smeta prilikom spavanja. Ujedno se uređaj može koristiti kao alarm, jer može da vibrira i da na taj način budi korisnika.

Gedžet broji kalorijeTržište uređaja koje prati fizičke aktivnosti postaje sve veće. Jedan od novih gedžeta kod nas je Fitbit One, koji je redakcija „Blica“ testirala.

Ovo je nosivi uređaj kompanije „Fitbit“ namenjen onima koji žele da aktivno prate svoje dnevne aktivnosti, od hodanja i količine unetih kalorija do aktivnih treninga i koliko ste spavali.

Dizajn

Fitbit One je mali, lagani uređaj koji se lako kači na odeću ili određene delove tela. Može da stane u džep i da bude neprimetan ili se može nositi oko ruke kao narukvica. Za merenje količine sna potrebno je koristiti posebnu narukvicu koja ne smeta prilikom spavanja. Ujedno se uređaj može koristiti kao alarm, jer može da vibrira i da na taj način budi korisnika.

Korišćenje

Dolazi uz mobilnu ili veb-aplikaciju koja je veoma pregledna i nudi veliki broj informacija. Na samom uređaju se nalazi mali displej koji prikazuje broj napravljenih koraka, koliko spratova ste se popeli, ukupnu pređenu distancu i koliko je sve to potrošenih kalorija. Povezuje se sa mobilnim uređajem putem Bluetooth veze ili USB porta.

Usluge

Sam Fitbit već u startu postavlja ciljeve korisnicima koji iznose 10.000 koraka ili pet milja dnevno, kao i 30 “aktivnih” minuta, odnosno deset spratova. Na taj način vas navodi da budete aktivniji tokom svakodnevnice i unapredite svoje zdravlje. Naravno, korisnici mogu sami da postave određene ciljeve. Drugi deo motivacije odnosi se na povezivanje sa prijateljima i drugim korisnicima ovih usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik