Pomoć preduzetnicima i izvođačima javnih radova

Bez autora
Oct 26 2014

Ministarstvo za rad i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije dodelile su 117 subvencija za samozapošljavanje i programe javnih radova, u vrednosti od oko 30 miliona dinara.Sredstva koja su opredeljena prema ovim ugovorima svakako nisu dovoljna, ali podržavaju inicijativu i preduzetnički duh, rekao je novinarima državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Stojanović.

Pomoć preduzetnicima i izvođačima javnih radovaMinistarstvo za rad i Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije dodelile su 117 subvencija za samozapošljavanje i programe javnih radova, u vrednosti od oko 30 miliona dinara.

"Sredstva koja su opredeljena prema ovim ugovorima svakako nisu dovoljna, ali podržavaju inicijativu i preduzetnički duh", rekao je novinarima državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Stojanović, prenosi Beta.

Pomoć je dobilo 106 preduzetnika i 11 izvođača javnih radova koji će angažovati osobe sa invaliditetom, među kojima su JKP "Mladenovac", Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju "Živimo zajedno" i Nacionalni sportski savez slepih i slabovidih.

Direktor NSZ Zoran Martinović je kazao da je u 2014. godini određeno oko 600 miliona dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja na teritoriji cele Srbije, od čega je veći deo namenjen osobama sa invaliditetom.

"Naša procena je da ćemo u okviru ovog iznosa uključiti oko 6.000 lica, od čega 2.500 osoba sa invaliditetom", istakao je Martinović.

Martinović je dodao da se ove godine prvi put ozbiljno pokreće funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih u koje će biti uključeno oko 2.000 osoba, jer 54.000 ljudi na evidenciji NSZ nema osnovnu školu, i njihove šanse za zapošljavanje su "gotovo nikakve".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik