Novi sistem prevoza sredinom novembra stiže i u Beograd

Bez autora
Oct 26 2014

Poput stanovnika mnogih svetskih metropola, Beograđani će od 15. novembra moći da iznajmljuju automobile na kratak period. Firma „Kar for juz“ obezbediće sugrađanima potpuno nov način rentiranja vozila - „kar šering“ servis. Po jednostavnoj proceduri, u svega nekoliko klikova, zainteresovani će moći da preuzmu auto u jednom, a potom ga ostave posle korišćenja na potpuno drugom kraju grada. Korisnici ovog servisa moraće prvo da se registruju na sajtu firme. Nakon što ostave neophodne podatke, kompanija ih proverava i odobrava. Rezervaciju vozila moguće je izvršiti preko sajta ili aplikacija na „pametnim“ telefonima.

Novi sistem prevoza sredinom novembra stiže i u BeogradPoput stanovnika mnogih svetskih metropola, Beograđani će od 15. novembra moći da iznajmljuju automobile na kratak period. Firma „Kar for juz“ obezbediće sugrađanima potpuno nov način rentiranja vozila - „kar šering“ servis. Po jednostavnoj proceduri, u svega nekoliko klikova, zainteresovani će moći da preuzmu auto u jednom, a potom ga ostave posle korišćenja na potpuno drugom kraju grada.

Korisnici ovog servisa moraće prvo da se registruju na sajtu firme. Nakon što ostave neophodne podatke, kompanija ih proverava i odobrava. Rezervaciju vozila moguće je izvršiti preko sajta ili aplikacija na „pametnim“ telefonima.

- Trenutno raspolažemo sa trideset vozila koji će biti parkirani i dostupni građanima na različitim lokacijama - kaže direktorka „Kar for juz“ Jelena Jevtović.

- Reč je o automobilima marke „fijat“, poput „fijata 500“ i „fijata pande“, koji su prilagođeni gradskoj vožnji, ne troše mnogo i ne zagađuju.

„Kar šering“ nije isto što i „rentakar“, budući da su gorivo, kao i osiguranje, uključeni u cenu. Korisnicima će biti omogućeno u bilo koje doba dana ili noći da preuzmu auto. Tačne lokacije biće poznate do 15. novembra, ali svakako je reč o slobodnim parking-mestima, tržnim centrima, parkinzima mnogih hotela, kao i na nekim pumpama.

Sat vožnje oko 1.000 dinara

Ovo će biti povoljnije od vožnje taksijem - ističe Jevtovićeva.

- Cenovnik će tek biti utvrđen, ali okvirno, jedan sat vožnje će koštati oko 1.000 dinara. Naravno, biće moguće iznajmiti automobil i na pola sata, što bi, na primer, moglo da odgovara jednoj vožnji od centra do Novog Beograda.

Izaberi i vozi

Pri procesu rezervacije, korisnik na svom nalogu vidi mapu sa lokacijama slobodnih vozila, kao i informaciju koji automobil mu je najbliži. Sam bira na koji vremenski period će iznajmiti auto, koji je u stalnoj komunikaciji sa serverom. Pre isteka vremena, vozači mogu da produže vožnju, a ako ne žele dobiće informacije o najbližem parkingu na kom će moći da ga ostave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik