Media Nea kupuje Pobjedu

Bez autora
Oct 29 2014

Ugovor o prodaji Novinsko-izdavačkog preduzeća (NIP) Pobjeda u stečaju firmi Media Nea trebalo bi da bude potpisan 17. novembra nakon što prethodno budu ispunjeni svi uslovi za to, saopštio je stečajni upravnik, Mladen Marković. Media Nea je 14. oktobra za Pobjedu, putem neposredne pogodbe dostavila ponudu, u iznosu od 757 hiljada eura. Pobjeda piše da je stečajni upravnik ponudu ocijenio prihvatljivom i dostavio je članovima Odbora povjerilaca na davanje saglasnosti, s obzirom na to da je način prodaje najstarije novinske kuće u Crnoj Gori odobren uz isključivu saglasnost Odbora.

Media Nea kupuje PobjeduUgovor o prodaji Novinsko-izdavačkog preduzeća (NIP) Pobjeda u stečaju firmi Media Nea trebalo bi da bude potpisan 17. novembra nakon što prethodno budu ispunjeni svi uslovi za to, saopštio je stečajni upravnik, Mladen Marković.

Media Nea je 14. oktobra za Pobjedu, putem neposredne pogodbe dostavila ponudu, u iznosu od 757 hiljada eura.

Pobjeda piše da je stečajni upravnik ponudu ocijenio prihvatljivom i dostavio je članovima Odbora povjerilaca na davanje saglasnosti, s obzirom na to da je način prodaje najstarije novinske kuće u Crnoj Gori odobren uz isključivu saglasnost Odbora.

„Odbor povjerilaca je 20. oktobra dao saglasnost na predloženi način prodaje imovine Pobjede nakon čega je stečajni upravnik počeo zakonom propisanu proceduru prodaje“, objasnio je Marković.

Visina ponuđene cijene, kako je kazao, prevazilazi početnu procijenjenu knjigovodstvenu vrijednost imovine.

„Ponuda je prihvatljiva u pogledu visine ponuđene cijene i dinamike isplate. Ponuđač je predložio da 21,71 hiljadu eura isplati kao predujam danom prihvatanja ponude, a ostatak ponuđene cijene danom potpisivanja i ovjere ugovora o prodaji. Po ispunjenju procesnih uslova prodaja će se obaviti 17. novembra zaključenjem i ovjerom kupoprodajnog ugovora“, precizirao je Marković.

On je podsjetio da ukoliko krivicom ponuđača ne dođe do prodaje, on gubi pravo na vraćanje kapare.

Stečaj u Pobjedu, koja zapošljava 197 radnika, uveden je 11. avgusta. Ukupna priznata potraživanja povjerilaca Pobjede iznose 10,35 miliona, od prijavljenih oko 16,31 milion eura.

Najveće pojedinačno priznato potraživanje ima Ministarstvo finansija 7,6 miliona eura, koje se odnosi na kredite kod Erste, od skoro 4,1 milion i Societe Generale Montenegro banke 3,51 milion eura. Radnicima je priznato potraživanje od 423,25 hiljada, kompaniji Media Nea 257,08 hiljada i Upravi carina 58,81 hiljadu eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik