Intenziviranje ekonomskih odnosa sa afričko-arapskim zemljama

Bez autora
Oct 29 2014

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas sastanak sa 15 ambasadora grupe afričko-arapskih zemalja u cilju daljeg jačanja pozicije Srbije u arapskim zemljama, kao i unapređenja i intenziviranja bilateralnih odnosa sa afričkim partnerima.Sastanku su prisustvovali ambasadori Alžira, Angole, Gvineje, DR Konga, Egipta, Iraka, Kuvajta, Libana, Libije, Maroka, Nigerije, Palestine, Sirije, Tunisa i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Intenziviranje ekonomskih odnosa sa afričko-arapskim zemljamaPrvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas sastanak sa 15 ambasadora grupe afričko-arapskih zemalja u cilju daljeg jačanja pozicije Srbije u arapskim zemljama, kao i unapređenja i intenziviranja bilateralnih odnosa sa afričkim partnerima.

Sastanku su prisustvovali ambasadori Alžira, Angole, Gvineje, DR Konga, Egipta, Iraka, Kuvajta, Libana, Libije, Maroka, Nigerije, Palestine, Sirije, Tunisa i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Dačić je tom prilikom naglasio da naša zemlja želi da očuva i unapredi svoje tradicionalne veze sa državama Afrike i arapskog sveta, i potvrdio spremnost za dalji razvoj ekonomske saradnje sa ovim državama.

Na sastanku su najavljene izmene u viznom režimu Srbije, koje će olakšati poslovne i druge kontakte između naše zemlje i afričko-arapskih država.

Ambasadori Palestine i Alžira Mohamed Nabhan i Abdelkader Mesdua nastupili su u svojstvu predstavnika arapske i afričke grupe u diplomatskom koru, u čije ime su izneli predloge za dalje unapređenje komunikacije između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i ambasada ove grupe zemalja.

U tom kontekstu, postignut je dogovor o tome da se i u narednom periodu redovno organizuju sastanci u ovom formatu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik