Turska tekstilna kompanija proširuje proizvodnju u Srbiji

Bez autora
Oct 29 2014

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktor turske tekstilne kompanije „JEANCI“ Taner Bujukdžan potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju, kojim je pomenuti investitor iz Turske pokazao zainteresovanost za proširivanje svojih proizvodnih kapaciteta u Srbiji. Kompanija „JEANCI“ koja četiri godine uspešno posluje u Leskovcu, gde trenutno zapošljava 600 radnika, namerava da započne proizvodnju tekstila u Krupnju i Vladičinom Hanu, kao i da otvori dodatne pogone u Leskovcu. Poslovodstvo kompanije „JEANCI“ već je donelo odluku da, nakon tehničke adaptacije pogona preduzeća „Krupanjka“, započne sa proizvodnjom u Krupnju, dok su pregovori sa lokalnom samoupravom i nadležnim državnim institucijama o širenju proizvodnje na Vladičin Han u toku.

Turska tekstilna kompanija proširuje proizvodnju u SrbijiPotpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktor turske tekstilne kompanije „JEANCI“ Taner Bujukdžan potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju, kojim je pomenuti investitor iz Turske pokazao zainteresovanost za proširivanje svojih proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

Kompanija „JEANCI“ koja četiri godine uspešno posluje u Leskovcu, gde trenutno zapošljava 600 radnika, namerava da započne proizvodnju tekstila u Krupnju i Vladičinom Hanu, kao i da otvori dodatne pogone u Leskovcu.

Poslovodstvo kompanije „JEANCI“ već je donelo odluku da, nakon tehničke adaptacije pogona preduzeća „Krupanjka“, započne sa proizvodnjom u Krupnju, dok su pregovori sa lokalnom samoupravom i nadležnim državnim institucijama o širenju proizvodnje na Vladičin Han u toku.

Što se tiče poslovanja kompanije „JEANCI“ u Leskovcu, Taner Bujukdžan je izrazio spremnost da u najskorije vreme zaposli dodatnih 250 radnika u novim proizvodnim kapacitetima u ovom gradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik