Počela gradnja fabrike pomfrita

Bez autora
Oct 29 2014

U srebreničkom prigradskom naselju Vidikovac počela je gradnja pogona za proizvodnju pomfrita. Kompanija "Srebreničanka" sa sjedištem u Sarajevu, zajedno s partnerom iz Azerbejdžana, u ovaj projekt uložit će oko tri miliona maraka i zaposliti 40 radnika. Gradnja bi trebala biti završena krajem novembra, a nakon toga slijedi instaliranje moderne opreme kako bi proizvodnja startala početkom naredne godine. Animirat ćemo poljoprivrednike ove i susjednih općina da povećaju uzgoj krompira, jer će ovoj fabrici trebati ogromne količine tog povrća. Imamo namjeru ustupiti i mehanizaciju za obradu zemlje, kako bi što veće površine bile zasijane krompirom - kazao nam je Ćazim Salimović, savjetnik općinskog načelnika za ekonomski razvoj.

Počela gradnja fabrike pomfritaU srebreničkom prigradskom naselju Vidikovac počela je gradnja pogona za proizvodnju pomfrita. Kompanija "Srebreničanka" sa sjedištem u Sarajevu, zajedno s partnerom iz Azerbejdžana, u ovaj projekt uložit će oko tri miliona maraka i zaposliti 40 radnika.

Gradnja bi trebala biti završena krajem novembra, a nakon toga slijedi instaliranje moderne opreme kako bi proizvodnja startala početkom naredne godine.

- Animirat ćemo poljoprivrednike ove i susjednih općina da povećaju uzgoj krompira, jer će ovoj fabrici trebati ogromne količine tog povrća. Imamo namjeru ustupiti i mehanizaciju za obradu zemlje, kako bi što veće površine bile zasijane krompirom - kazao nam je Ćazim Salimović, savjetnik općinskog načelnika za ekonomski razvoj.

Ako budu osigurane dovoljne količine sirovine, uslijedit će proširenje proizvodnog programa i povećanje broja uposlenih. Kompletna proizvodnja pomfrita iz srebreničkog pogona bit će plasirana na rusko tržište.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/143232/pocela-gradnja-fabrike-pomfrita#sthash.jw2f4Xtw.dpuf

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik