Slovenska vlada prihvatila rebalans proračuna za 2014.

Bez autora
Oct 30 2014

Slovenska vlada u srijedu je prihvatila prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu, kojim je predviđen proračunski manjak od 1,2 milijarde eura, za 200 milijuna eura veći nego što se planirao. Rebalansom su u ovoj godini predviđeni prihodi od 8,6 milijarda i rashodi od 9,8 milijarda eura, a rebalans mora još potvrditi parlament. Do porasta proračunskog manjka došlo je zbog manjih proračunskih prihoda u odnosu na planirane. Tako je priljev iz europskog proračuna ove godine nešto manji od plana, a otpali su i predviđeni prihodi iz poreza na nekretnine jer je ustavni sud zakon o porezu na nekretnine ukinuo.

Slovenska vlada prihvatila rebalans proračuna za 2014.Slovenska vlada u srijedu je prihvatila prijedlog rebalansa proračuna za ovu godinu, kojim je predviđen proračunski manjak od 1,2 milijarde eura, za 200 milijuna eura veći nego što se planirao.

Rebalansom su u ovoj godini predviđeni prihodi od 8,6 milijarda i rashodi od 9,8 milijarda eura, a rebalans mora još potvrditi parlament.

Do porasta proračunskog manjka došlo je zbog manjih proračunskih prihoda u odnosu na planirane. Tako je priljev iz europskog proračuna ove godine nešto manji od plana, a otpali su i predviđeni prihodi iz poreza na nekretnine jer je ustavni sud zakon o porezu na nekretnine ukinuo.

S druge strane, rebalansom su predviđeni nešto veći priljevi na osnovi blagog ekonomskog rasta zadnjih mjeseci, a u porastu su i prihodi od imovine i neporeznih davanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik