Klas otvara market u Bosanskoj tržnici na Dobrinji

Bez autora
Oct 30 2014

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor kompanije Klas d.d. Rusmir Hrvić potpisali su danas u zgradi Općine ugovor o zakupu još jednog poslovnog prostora u Bosanskoj tržnici na Dobrinji. Naime, Klas kao domaća kompanija u okviru Bosanske tržnice otvara market u kojem će se prodavati svi oni proizvodi koji se ne mogu naći u prodavnicama koje već djeluju u Bosanskoj tržnici. Time će biti obogaćena ponuda domaćih proizvoda u Bosanskoj tržnici. Prepoznali smo potencijal Bosanske tržnice i na ovaj način želimo da pomognemo taj projekat koji direktno radi na razvoju domaće proizvodnje i domaće privrede.Trenutno je najveći problem domaćih proizvođača kako doći do prodajnih polica u BiH i kako te svoje proizvode prezentirati i ponuditi potrošačima, naglasio je Rusmir Hrvić, direktor Klasa.

Klas otvara market u Bosanskoj tržnici na DobrinjiNačelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor kompanije Klas d.d. Rusmir Hrvić potpisali su danas u zgradi Općine ugovor o zakupu još jednog poslovnog prostora u Bosanskoj tržnici na Dobrinji.

Naime, Klas kao domaća kompanija u okviru Bosanske tržnice otvara market u kojem će se prodavati svi oni proizvodi koji se ne mogu naći u prodavnicama koje već djeluju u Bosanskoj tržnici. Time će biti obogaćena ponuda domaćih proizvoda u Bosanskoj tržnici.

- Prepoznali smo potencijal Bosanske tržnice i na ovaj način želimo da pomognemo taj projekat koji direktno radi na razvoju domaće proizvodnje i domaće privrede.Trenutno je najveći problem domaćih proizvođača kako doći do prodajnih polica u BiH i kako te svoje proizvode prezentirati i ponuditi potrošačima, naglasio je Rusmir Hrvić, direktor Klasa.

Istakao je da Klas osim ovog projekta ima u planu da razvije jedan lanac trgovina pod nazivom „BH bazar", koji bi trebao da ima oko 100 objekata, a glavna vizija je da domaćim proizvođačima ponude mogućnost da svoje proizvode prodaju u Klasovim prodavnicama, bez nekih dodatnih plaćanja. Na taj način će domaćim proizvođačima biti omogućeno da svoje proizvode prezentiraju i ponude krajnjim potrošačima.

Hrvić je najavio veliku akciju domaćih proizvoda koji će se od 1. novembra ove godine moći kupiti u Klasovim prodajnim objektima po cijeni nižoj za 20 posto od redovne.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik